avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie administratorei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie administratorei

As dori sa stiu undei ii pot face o reclamatie administratorei blocului, deoarece am cerut o cartela magnetica pentru a intra in bloc, in valoare de 16 lei, iar ea nu a vrut sa-mi dea chitanta pentru acea suma, spunandu-mi ca nimeni nu i-a mai cerut asa ceva pana acum. Va rog spuneti-mi ce sa fac!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 23:28, 11 Octombrie 2012
@arockz

Dar ce fac aceste cartele pe care le-ai cumparat? Deschid usa din strada? Cum arata ele?
Zice utilizatoarea nostra ca sunt cartele magnetice, adica, bag seama obisnuite.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
elga50, moderator
Este o cartela normala, ea nu costa mai mult de 6 lei sau 10 lei cel mult, oricum am gasit sa-mi fac copie cu 10 lei, mai ieftin decat mi-a cerut ea si mi-au dat si bon :D.
sunt o sumedenie de tipuri de cartele/ carduri/ chipuri/ brelocuri etc.
n-as putea sa-ti spun acuma exact toate diferentele intre ele

stiu decat ca
unele permit inrolare la cititoare multiple, altele nu
unele sunt inseriate astfel facandu-se un management mai usor la ele
unele sunt intr-o anumita frecventa
altele au criptare activa pe o anumita lungime (de ex ale mele nu ar putea utilizatoarea sa le cloneze/ copieze) si nu pot exista 2 carduri cu acelasi cod activ
etc
etc

una peste alta e bine pe cat posibil, pentru evitarea unor astfel de "ciocniri" sa se faca treaba si contabil, si legal
deci daca exista acte lumea se linisteste
daca nu exita acte lumea se panicheaza
Domnul meu, stiu ca oricine ar trebui sa respecte legea mai intai, nu merge cu intrebari de genul "De ce (pentru ce) va trebuia chitanta sau bonul". Cine a deschis postarea avea si un motiv serios sa scrie aici.
Oricum e pretul cerut cu mult mai mare decat se stie pe piata (5-6 lei noi pentru un interfon destul de uzual), si ar trebui sa justifice acel Administrator acea suma ceruta, cred ca umflata, din ceea ce am citit.
aliliteanu a scris:

Este o cartela normala, ea nu costa mai mult de 6 lei sau 10 lei cel mult, oricum am gasit sa-mi fac copie cu 10 lei, mai ieftin decat mi-a cerut ea si mi-au dat si bon :D.

Nu e normal sa luati apararea hotilor, mai ales ca oriunde mergem dam peste asa ceva, mai ales la piata (cantar masluit). Ar trebui sa se ceara chitanta, bon fiscal la orice produs, pentru ca din cauza asta am ajuns unde suntem acum, ca tara.
Eu, cel putin, cu toate ca n-am venit propriu de cativa ani, sunt taxat peste tot sau mi se cer aceleasi preturi ca si unul care are un venit, sa zic, de 10.000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
:offtopic:
Nu cred ca isi are rostul o discutie tehnica asupra diverselor tehnologii de securitate si a nivelurilor de performanta ale lor in cadrul acestui post.

Si tot offtopic, de unde ati tras concluzia ca toate sistemele de interfon sunt "uzuale". Al nostru nu este nici pe departe uzual. Comparatiile de pret sunt inutile cand nu stim despre ce vorbim. Sa ne spuna initiatoarea topicului modelul exact de interfon si mai ales modelul exact al modulului de cititor din interiorul lui. Si sa ne mai spuna si ce tip de card era cel care ar fi costat 16 lei si atunci ne putem pronunta daca o pacalea sau nu cineva. Si acelasi tip de produs are zeci de costuri diferite. Dar poate drumul sa achizitioneze 10 carduri care sa le aiba de rezerva este tot in acesti 16 lei?

Fondul topicului era altul, sau asa am inteles eu? Problema ridicata era a chitantei pentru ca initiatoarea dadea un ban din mana catre altcineva (in acest caz administratora).
Eu mi-am exprimat deja punctul de vedere asupra acestui aspect: si anume ca noi le avem luate si inregistrate in actele si contabilitatea asociatiei, lucru care mi s-a parut si atunci si acum foarte normal. Asa ca cine ia apararea carui hot?

Alte discuții în legătură

Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Locuirea in comun dumimihai dumimihai buna seara! desi suntem in perioada in care copiii aproape se nasc cu cunostinte de calculator; spre rusinea mea eu sunt novice,asa ca va rog sa scuzati ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari poate face incasari de numerar fara sa taie chitanta, daca este angajat casier? abeonaaudit abeonaaudit Presedintele a incasat c/val cartele acces (interfon) pe baza de tabel, fara sa taie chitante de incasare a banilor. Avea acest drept? Avem angajat casier. ... (vezi toată discuția)