avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie functionar public

buna seara,

azi unul dintre colegii mei( functionar public) si-a inaintat demisia, a predat cheile si a plecat. In cererea de demisie specifica ca demisia este incepand cu a doua zi.Este posibil sa-si dea demisia si a doua zi sa nu mai vina la munca? nu a predat situatii, dosare , etc.
in statutul functionarului public este prevazut ca demisia isi produce efecte dupa 30 zile. Ce se poate face in aceasta situatie?.
se poate angaja in alta parte, fara sa aiba nevoie de vreun act din partea noastra? dupa noul cod al muncii nu mai este desfacerea contractului de munca cu litera i , fiind functionar public nu este cuprins nici in Revisal.
nu se poate lua nici o masura impotriva acestei fapte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 26 Iunie 2017
și în cazul miniștrilor ? cine e angajatorul ?
Guvernul Romaniei.
adică prim-ministrul ?
Angajatorul este Guvernul , prim-ministru este conducatorul guvernului ... situatia , in opinia mea, revocarea demisiilor trebuia sa aibe si acordul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la functionarii publici CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Conform art 102 din Legea nr.188/1999 functionarul pb poate sa comunice incetarea rap de serviciu prin demisie care produce efecte dupa 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Incetare raport serviciu delia_10 delia_10 buna seara!am si o o intrebare.Mia depus o cerre catre domnul primar, pentru incetarea raportului de serviciu conform art.97, lit.b, incepand cu data de 29, in ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia din funcția publică ieri dar mi-a dat încă ... Octavia1982 Octavia1982 Mi-am dat demisia din funcția publică ieri dar mi-a dat încă demisia aprobată.Am scris că doresc încetarea raporturilor de serviciu cu respectarea ... (vezi toată discuția)