avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare apartament dupa vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare apartament dupa vanzare

Buna seara tuturor !

Am si eu o intrebare daca pot fii ajutat cu un raspuns.
Am vandut mamei mele (formal fara bani) apartamentul in care locuim impreuna in 1997 cu act de vanzare-cumparare , ca voia sa fie ea propietara avand probleme cu vederea(acum are handicap abia mai distinge) si i-am facut placerea ca sa fie bine.
Acum are 82 de ani si ar vrea sa-mi redea apartamentul pe numele meu.
Exista vreo posibilitate sa anulam contractul de vanzare-cumparare de comun acord? Sau care ar fi cea mai convenabila tranzactie intre noi mai economica de a deveni propietar din nou trecand apartamentul pe numele meu.
Mentionez ca sunt singurul copil si tatal meu este decedat din 1988.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Cristian_1011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 10:59, 12 Octombrie 2012
Mostenirea e ... mostenirea, deci după deces.
da, la succesiune ma refeream. Procedura mostenirii, denumita in mod frecvent si succesiune, se deschide numai dupa deces si poate fi de doua feluri legala sau testamentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct viager asya asya am o intrebare ,pariinti mei mi-au facut act de vanzare cumparare pe locuinta cu clauza de uzulfruct viager,tatal a decedat acum 6 ani iar mama acum,cum schimb ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau donatie iulia bumbu iulia bumbu Mama poseda o casa si un teren viran. Ce e de facut pentru a intra in posesia lor, eu fiind singura mostenitoare, sa astept decesul mamei pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire inainte de deces ? camelys76 camelys76 Buna sunt nou pe forum. Intrebarea mea e: sunt plecat din tara de vreo 8 ani ,apartamentul care l-am avut era al mamei mele dar am platit jumatate la el in ... (vezi toată discuția)