avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat persoana juridica (fara personalitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat persoana juridica (fara personalitate juridica) intr-un SRL

Este posibila dobandirea calitatii de asociat intr-o societate cu raspundere limitata, de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei societati simple, fara personalitate juridica?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:39, 16 Octombrie 2012
lauraclio a scris:

este o persoana juridica fara personalitate juridica

Adica, care este forma ei de organizare? Ce este? Ce face, ce obiect de activitate are?
Ma indoiesc ca poate exista o persoana juridica fara personalitate juridica. Poate fi eventual o entitate fara personalitate juridica- gen intreprindere familiala sau societate civila fara personalitate juridica.
este o entitate, cum spuneati si dvs. , constituia sub forma unei " societati simple", inregistrata la organul fiscal dar fara a avea personalitate juridica. intrebarea mea era daca aceasta poate deveni asociat intr-o societate cu raspundere limitata.
Juridic nu pot intelege cum o societate nu are personalitate juridica.... Poate nu este societate. Nu se poate asa ceva, cel putin in legislatia romana nu exista societate fara personalitate juridica.
Cu alte cuvinte, conform art. 1 din legea nr. 31 / 1990 privind societatile comerciale, in vederea desfasurarii de activitati cu scop lucrativ, persoanele fizice si juridice se pot asocia si constitui societati comerciale.
Exista societati civile fara personalitate juridica si in legislatia romaneasca. Chiar acum vreo doua luni am primit o solicitare de a face demersurile pentru obtinerea personalitatii juridice pentru o societate civila medicala fara personalitate juridica infiintata in anul 1994, dar in cele din urma s-a renuntat la acest demers. Sa ne intelegem - calitatea de asociat intr-o societate comerciala poate sa o aiba si o societate civila daca are personalitate juridica. In situatia prezentata de utilizatorul lauraclio, acea societate nu poate sa aiba calitatea de asociat persoana juridica.

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala in romania eniculae eniculae Buna ziua, O societate spaniola doreste infiintarea une filiale in Romania. Ce documente sunt necesare si care este procentajul minim pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Asociat unic: persoana juridica straina cu asociat unic poate sa fie asociat unica intr o societatea romana noua? Alvaro Liniers Alvaro Liniers Am incercat sa inregistrez o societatea straina in ORC, si sa imi a sfatuit sa nu sa faca fara sa introduca inca un asociat. Este vorba de o societatea ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ContSters134265 ContSters134265 O companie din subordinea Guvernului doreste sa-si infiinteze o filiala. Care sunt actele normative care reglementeaza aceasta activitate si pasii care ... (vezi toată discuția)