avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere barou 2013
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere barou 2013

Buna ziua,
O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din concurenti?!
Avantaje EI: mai ne iau vreo patruzeci de miliarde de lei vechi. Avantaje NOI: nu intrerupem invatatul (si sperantele).
Haideti sa initiem un nou topic: examen admitere barou (iarna) 2013.
Multumiri.
O alta intrebare utila atat pentru mine cat si pentru cei care vor sustine anul acesta examenul de admitere.
1) Care cod de procedura civila se va pretinde, cel in vigoare (susceptibil de abolire la 1 feb. 2013) sau noul cod conform principiului tempus regit actum, in acel moment?
2) Daca intra cineva in contact cu bibliografia propusa pentru admiterea de anul acesta, poate sa comunice si celor interesati (inclusiv mie) prin postare in acest topic?

La intrebarea finala ma raportez la aparitii noi conform legii in vigoare sau pretinse la acest examen, carti de sinteze, publicatii, coduri comentate in materie civila si de procedura civila exceptand materia penalului sau a organizarii profesiei de avocat.
Buna tuturor!
Se poate sa postati lista manualelor de pe care invatati?
Apoi, are cineva Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil. Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni- Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu (Ed. Hamangiu, ianuarie 2012) , o recomandati?
Si ma alatur si eu solicitarilor lui VladimirM.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
harmonia, utilizator
harmonia@: Il recomand pe Gabriel Boroi la partea generala - persoane, Valeriu Stoica, drepturi reale, totusi nu as merge pe tratatul de obligatii al lui Liviu Pop si colaboratorii sai, insa nu am descoperit nicio alternativa mai stralucita pana acum, Florin Motiu, contracte speciale, Liviu Stanciulescu pentru succesiuni. Nu sunt un adept al sintezelor, comasarile de materie intr-o singura carte de maximum 800 si ceva de pagini. Insa le consider utile pentru recapitulare inainte de examen.
Iti multumesc frumos, Vladimir! Sa ai spor la invatat!
Asemenea si tie! :) Si mai presus de toate, sa devenim colegi in toamna.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2015 manuale AvSD AvSD Buna ziua, ce [b]manuale si carti de teste[/b] folositi pentru a invata pentru admitere? Eu am studiat in cadrul facultatii dupa codurile vechi si m-ar ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)