avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu post natal-urgent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu post natal-urgent

Buna ziua,
Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit mereu si a fost foarte bun).
Fiica mea este insarcinata in 8 luni, nu este casatorita legal cu tatal copilului, ea are un PFA si un contract de colaborare cu o societate, din luna august, de atunci plateste asigurari de sanatate la acest PFA, in luna iunie a terminat facultatea la zi, dar nu a dat licenta si pentru a avea continuitate am dus documente la casa de sanatate din care reiese ca a fost studenta la zi pana in luna iunie.Ea se gandeste sa inchida PFA ul acela , ce trebuie sa faca pentru a beneficia de indemnizatie de nastere copil? Daca am omis vre o explicatie pot sa raspund imediat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:28, 16 Octombrie 2012
Atunci ar fi bine sa intrebari in sectiunea de forum "PFA... " unde va poate raspunde un specialist in domeniu.
Multumesc inca o data
Buna seara, am postat acolo unde mi ati spus intrebarea, dar nu am primit nici un raspuns, astazi am rezolvat situatia asa.Pentru a nu intrerupe PFA ul dupa ce va naste fiica mea, va opta pentru stimulent de insertie, care este in cuantum de 500 lei, in conditiile in care pentru CC ar fi luat 600 lei si pentru aceasta nu este necesar sa achite cei 0.85% pentru concedii medicale si indemnizatii.Daca ar fi optat ptr CC ar fi trebuit neaparat sa achite cei 0.85%.
Ati procedat foarte bine asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fara concediu crestere copil N_Adriana N_Adriana Lucrez ca liber profesionist, asigurarile sociale imi sunt platite de angajator, mai putin cota de 0.85% care inteleg ca reprezinta o cota specifica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)