adriantot a scris:
..
2. Hartia depus la asociatie, daca este bine intocmita este un "angajament de plata". Poate ca se refera la intreaga suma afisata acum pe lista de plata, la suma stabilita de instanta ori la suma acumulata dupa actionarea in instanta. Dumneavoastra stiti daca cititi cu atentie acest angajament.
Pe baza hotararii judecatoresti pe care o aveti puteti sa apelati la excutorul judecatoresc in termen de 3 ani, asa ca aveti timp.
Restantierul poate achita acum suma stabilita in hotararea judecatoreasca si fara ca asociatia sa-l execute pentru ca executarea duce la cheltuieli suplimentarea si la inca 6 luni pierdere de timp. Dar, ca sa fie credibil si sa nu apelati imediat la executor, ar trebui sa inceapa a plati cat mai repede.
.........
In primul rand multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si imi cer scuze ca nu am reusit s-o fac pana acum din motive obiective.
Pentru clarificari, reproduc aici continutul hartiei depuse de respectivul :
"D-le Presedinte,
Subsemnatul......, declar urmatoarele :
Ma oblig ca pana la data de 28.02.2013 sa achit intreaga suma restanta la cotele de intretinere daca nu o sa suport toate rigorile si hotararile luate la sedinta comitetului de bloc.
Data Semnatura"
Intrebarile mele :
1-aceasta hartie poate fi considerata un "angajament de plata" viabil ?
Stiu ca intrebarea mea suna ciudat din moment ce in hartia respectiva scrie "ma oblig...sa achit", dar totusi.....? Reamintesc ca respectivul nu a platit nici un leu din datoriile pe care le are si probabil ca acum doreste sa tergiverseze si sa treaca iarna bine merci.......
2-aceasta hartie ne impiedica cu ceva sa-l actionam in instanta ?
3-aceasta hartie ma obliga in a-i da un raspuns ?
4-daca da, cum ar trebui formulat ? Nici unul din membrii comitetului nu a fost de acord sa ia in considerare aceasta hartie si nici intr-un caz sa renuntam la actionarea in instanta.....