avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa cfp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa cfp

Se poate pleca in somaj , daca esti in concediu fara plata (cfp), doar prin simpla solicitare sau trebuie indeplinite alte formalitati?
Ce se intampla daca angajatorul nu accepta plecarea in somaj si iti cere sa depui demisia? Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 15 Octombrie 2012
Deci, ce ? .. vi s-a explicat clar ca angajatorul nu are nicio obligatie in ceea ce priveste trimiterea in somaj ... acordarea CFP-ului se face cu acordul partilor si nu unilateral ...
Deci angajatul , daca nu mai vrea sa accepte CFP si nici conditii de reprimire nu exista la frima, nu poate beneficia de somaj, in mod direct sau automat, sa zicem (conform prevederilor unui articol din Codul Muncii)

Angajatului i se va face 'cadou' somajul, de catre angajator, NUMAI daca acesta din urma accepta sa o faca.

Daca angajatorul nu accepta sa il trimita in somaj, inseamna ca ANGAJATULUI nu-i ramane decat sa accepte incontinuare, pana la ' calendele grecesti ', starea de CFP.

Asta sa inteleg , nu?
Astea sunt prevederile legale .... nimeni nu-l poate obliga sa accepte CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez cue cue Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.Eu am demisionat de curand deoarece in perioada in care am lucrat(4 luni) nu am primit decat un salariu.mi am dat demisia fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru angajata intoarsa din concediul de cresterea copilului mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, Am o angajata care in data de 12 martie 2015 trebuie sa se intoarca la munca din concediul pentru cresterea copilului. Pot sa-i fac incetarea ... (vezi toată discuția)