avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua,

Am o speta in sensul ca firma la care lucrez doreste sa desfiinteze postul in care sunt angajat pe motive economice. Sunt director de filiala pentru o companie din domeniul serviciilor si sunt angajat de 1 an . Filiala este pe profit si chiar pe crestere fata de anul 2011. Inainte de a veni eu in companie, pe postul respectiv a fost o persoana care a fost promovata la sediul central pentru a suplini alta persoana plecata in concediu de crestere copil pe un post mai mare. La acest moment persoana aflata in crestere copil s-a intors la lucru pe pozitia pe care se afla, iar persoana care i-a tinut locul va ramane pe aceeasi pozitie dar cu responsabilitati pe jumatate de tara si va fi relocata in filiala in care sunt si eu. Astfel compania a decis ca nu mai are nevoie de director de filiala. Pot ataca cu succes in justitie decizia companiei , eu putand proba in instanta ca nu exista motive economice (filiala este pe profit si pe crestere fata de anul 2011) si ca de fapt este vorba de o relocare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 17 Octombrie 2013
Dar cele 20 zile de preaviz de cand intra in vigoare? De la data transmiterii instiintarii? Nu strbuie sa iau la cunostinta in mod oficial de acest lucru?

Multumesc
In cazul in care in instiinatrea de preavzi nu se prevede data cand acesta va incepe, se poate considera ca data inceperii preavizului este data comunicarii instiintarii ...
Dar ca sa devina efectiva eu nu ar trebui sa o semnez? Cu alte cuvinte mai pot prelungi perioada daca eu nu am semnat de luare la cunostinta? Reprecizez mi-a fost transmisa prin email. Are valoare juridica astfel instiintarea?
Are valoare numai daca are atasata o semnatura electronica ....in practica, instiintarea se comunica persoanla sub semnatura de primire sau prin posta cu confirmare de primire ...
Referitor la speta mea, inca sunt in proces cu angajatorul, am avut primul termen abia in septembrie.
La cel de-al doilea termen anagajatorul a depus la dosar decizia administratorului firmei de desfiintare a postului. Aceasta decizie este datata 02.10.2013 pe cand mie mi-a fost comunicata pe data de 25.10.2012.
Este acest fapt o incalcare a procedurii si poate fi un motiv bun pentru a castiga eu procesul?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului emiliapana emiliapana Buna ziua, Mi s-a comunicat telefonic ca postul meu va fi restructurat si mi s-a dat oferit, iarasi verbal, alternativa unui alt post in companie, dar pe un ... (vezi toată discuția)
Preaviz AGOPIAN AGOPIAN Buna ziua, Va rog, am o intrebare legata de preaviz.Sunt in concediu de crestere copil(legea veche 2 ani) si mi-am manifestat dorinta de a reveni la serviciu ... (vezi toată discuția)
Care sunt etapele obligatorii de urmat pentru un angajator care vrea sa desfaca contractul de munca in baza art 65 si art 194? Lucian.Adrian Lucian.Adrian 1) Care sunt etapele obligatorii de urmat pentru un angajator care vrea sa desfaca contractul de munca in baza art 65 si art 194? 2) unde sunt trecute aceste ... (vezi toată discuția)