avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate considera ca si proba in instanta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate considera ca si proba in instanta inregistrarile audio intr-un litigiu de munca?

Mi-am inregistrat sefa in repetate randuri cum ma insulta in fata colegilor deoarece eu refuz sa imi dau demisia, si ma acuza fara motiv de niste greseli pe care eu nu le recunosc si colegii mei sunt de partea mea. Ca urmare o prima masura pe care a luat-o pentru a imi da demisia este o hartie pe care ma obligat sa o semnez prin care imi scade zece10% din salar (nu am semnat). A doua masura a fos sa imi puna parola pe calculatorul societatii, drept urmare stateam cu mainile in san toata ziua deoarece activitatea pe care o realizam se baza 100% pe calculator. A urmat apoi amenintari cum ca nu ma plateste sa stau degeaba si m-a pus sa spal geamurile societatii. Bineinteles ca am refuzat pentru ca eu nici macar nu mi-am vazut fisa postului niciodata. Vazand ca nu mi-am dat demisia a venit cu un act aditional la contractul individual de munca prin care vrea sa imi scada norma de lucru de la 8 ore/pe zi la 1 ora/zi. Eu nu am semnat nimic si ma gandesc sa deschid un litigiu de munca avand in vedere ca nu mi-a dat nici salariul si am inregistrat pe telefon toate aceste abuzuri. Intrebarea este daca pot fi luate ca proba in instanta. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adamami , utilizator 15:46, 3 Decembrie 2012
Buna ziua,

cred ca depinde de judecator. Ar exista suficiente temeiuri sa se respinga aceasta proba. Cu toate astea nimic nu ar impiedica un judecator sa audieze un martor care a audiat inregistrarea. E cert ca discutiile pe probe ar fi foarte aprinse dar consider ca daca este bine condusa disputa, partea respectiva ar putea sa profite de aceasta inregistrare.

Avocat Constantin Boncu
Buna seara,
Pai, daca este pe-asa, atunci chiar si flagrantul este interpretabil, nu?
Cata vreme persoana care urmeaza sa fie prinsa in flagrant nu stie ce urmeaza sa se intample, iar persoana care ajuta la organizarea flagrantului a fost informata asupra a tot ceea ce urmeaza, pas cu pas... plus ca persoana care ajuta la organizarea flagrantului devine mai sigura pe sine, stiindu-se protejata de litera si de oamenii legii, nu?
Nu ma intelegeti gresit, nu va "combat" doar pentru a va "combate" :) chiar sunt curioasa de parerea dvs.

Cu respect,
M.
Buna ziua,

probatoriul si administratrea probelor sunt diferite in civil de cele din penal. Prin urmare comparatia intre cele doua nu-si are locul. Flagrantul tine de materia penala iar discutia din acest topic se refera la un dosar civil.

Avocat Constantin Boncu
Aveti perfecta dreptate, domnule avocat, imi cer scuze ca am deviat de la traseu.
Oricum, din cate stiu eu, in cazul discriminarii (directe/indirecte) si al hartuirii (morale sau sexuale) sunt luate in considerare inregistrarile audio/video.
Cel putin asa spune Legea nr. 202/2002 republicata... insa nu sunt la curent cu ceea ce se intampla in salile de judecata.

Cu respect,
M

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probele video -audio stefan06 stefan06 Buna ziua, As dori sa va intreb, daca probele video-audio fara acordul persoanei pot fi folosite intr-un proces de hartuire sau pentru lezarea unui drept , ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca. angajatorul aduce injurii, ofense, amenintari la adresa angajatului Aurel_Andrei Aurel_Andrei Buna ziua, As dori sa stiu in ce masura pot inregistra audio-filma conversatia cu angajatorul (cu o camera ascunsa), exclusiv ca proba, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrari audio impact impact Buna seara , Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) ... (vezi toată discuția)