avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interogatoriul se comunica partii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

interogatoriul se comunica partii

Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar instantei prin atasarea la dosar prin scrisoare cu confirmare de primire sau inmanarea personala a interogatoriului instantei?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 12:32, 19 Octombrie 2012
Pai am cerut si eu sa fie citati la locul de munca si la avizier (fiindca n-am CNP-ul lor sa cer la Directia Evidentei Persoanelor adresa)), si sunt parti in proces acum. O sa solicit aceasta instantei si vedem ce decide... in baza legii. Am gasit ceva in acest sens:

Lege nr. 134 din 2010
Codul de procedură civilă

Art. 352 - Luarea interogatoriului persoanelor fizice
(1) Cel chemat în persoană va fi întrebat de către președinte asupra fiecărui fapt în parte.
(2) Cu încuviințarea președintelui, fiecare dintre judecători, procurorul, când participă la judecată, precum și partea adversă pot pune direct întrebări celui chemat la interogatoriu.
(3) Partea va răspunde fără să poată citi un proiect de răspuns scris în prealabil. Ea se poate folosi însă de însemnări, cu încuviințarea președintelui, dar numai cu privire la cifre sau denumiri.
(4) Dacă partea declară că pentru a răspunde trebuie să cerceteze înscrisuri, registre sau dosare, se va putea fixa un nou termen pentru interogatoriu.
(5) Când ambele părți sunt de față la luarea interogatoriului, ele pot fi confruntate.

Cand trebuie sa depun interogatoriul? La urmatorul termen sau inainte?Trebuie sa scriu si un inscris in care descriu care e realitatea la care ar trebui sa se conformeze raspunsurile interogatului?
N-am ce sa intreb persoana juridica pentru ca este reprezentata de acele persoane fizice, ceea ce ar ajuta angajatorul sa identifice persoanele vinovate oficial

Problema cu martorii e ca instantele limiteaza numarul lor, dar toti sunt relevanti cauzei...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea respectiva nu este in vigoare ...... Interogatoriul trebuie prezentat instantei de judecată pentru a proceda la întrebarea părtii. Partea care a formulat interogatoriul nu trebuie să-l depună la dosar cu mult timp înainte pentru ca partea adversă să nu aibă timp să-si pregătească răspunsurile după cum îi este mai favorabil.
Aveti dreptate in privinta codului de procedura civila:
[ link extern ]

Nu ma deranjeaza in mod deosebit sa-l depun de pe acum.
Tin insa sa se raspunda la toate intrebarile care in mod normal le adresez functionarilor acestei societati

Nu stiu cum se face ca mereu ma aflu "pe val", in urma legii de care am nevoie, si trebuie sa ma chinui pe alte cai sa-mi fac dreptate... cum ar fi interpretarea legii ca inscrisul nu s-a specificat a nu fi electronic in vechiul cod civil... deci, fiind in baza tehnologiei scrisului, ce a evoluat in forma de inscriptionare, se pot aduce probe electronice in instanta, care de fapt sunt si originale, si, pot fi verificate prin comunicarea catre partea adversa pentru recunoasterea acestora, interogatoriu, marturie, caz in care se recunoaste prin ultimele doua metode, proba ajuta sa existe fizic la dosar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul la interogatoriu louisa louisa Va rog sa-mi spuneti si mie raspunsurile la interogatoriu pe care le-am scris in cate exemplare le depun, unu original pentru instanta si se depune un exemplar ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Procedura in fata instantei Comunity Comunity Când cererea de chemare in judecata este introdusă de Asoc de Prop si partea adversă propune interogatoriu ca mijloc de probă, interogatoriul este destinat ... (vezi toată discuția)