avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs dupa apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs dupa apel

Pe data de 16 am avut apel dupa divort ( eu l-am formulat ) , dar nu m-am putut prezenta findca fratele meu , proaspat operat de ulcer, mi-a cerut ajutorul el locuind singur in alt oras. Am sunat un avocat sa ma reprezinte dar si el era plecat din oras.
Apelul a fost respins pe motiv ca a fost netimbrat (n-am stiut ca trebuie si timbru si cat costa) Ba mai mult mi se cer si cheltuieli de judecata.
Daca fac recurs, cat costa si ce alte acte mai trebuie depuse (pot aduce biletul de externare, bilete de calatorie)
Bune sau rele astea sunt regulile jocului. Exista reguli si avocatul nu sta (in general :-)) la facultate 4 ani apoi invata sa intre cine stie cat apoi acumuleaza alti ani de experienta ca sa vina cineva de pe strada si sa il "bata".

Bineinteles, vorbim la modul general si de eventualitatea unui avocat bun.
Ce mai pot face?
Trebuie sa incep un proces nou pentru custodia copilului, si pensie alimentara? Sau ce pot face pentru stabilirea domiciliului copilului la mine?

Ati trecut deja prin trei instante de judecata. Daca credeti ca va mai puteti judeca inca in zece, pana vi se da dreptate va inselati.

Mergeti cu hotararile judecatoresti la un avocat si mai intrebati
daca credeti ca sinteti inca nedreptatit faceti dosar in CURTEA DE CASATIE SA SPARGA HOTARIREA DIN APEL, dar atentie ca nu judeca pe fond dosarul; adica nu se judeca judecata curtii de apel, ci procedura. daca aveti o problema de procedura atunci este necesar ca un avocat sa va ia in serios si sa gaseasca care ar fi motivul pentru a introduce la CURTEA DE CASATIE dosarul.
Va felicit, LYKAON. Am citit si mesajul de aseara care din pacate a fost sters. O intentie buna cu acest site, dar cand un utilizator intreaba de taxa de timbru ii raspund 9 avocati, dar.... cand un utilizator are o problema serioasa ii raspunde un avocat si acela se refera la bani,
chipurile ca noi utilizatorii nu platim serviciile avocatilor. Platim d-lor cat ni se cere, macar sa se factureze cat platim, am scoate tara din criza. Nu generalizez. Cu respect.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)