avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs dupa apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs dupa apel

Pe data de 16 am avut apel dupa divort ( eu l-am formulat ) , dar nu m-am putut prezenta findca fratele meu , proaspat operat de ulcer, mi-a cerut ajutorul el locuind singur in alt oras. Am sunat un avocat sa ma reprezinte dar si el era plecat din oras.
Apelul a fost respins pe motiv ca a fost netimbrat (n-am stiut ca trebuie si timbru si cat costa) Ba mai mult mi se cer si cheltuieli de judecata.
Daca fac recurs, cat costa si ce alte acte mai trebuie depuse (pot aduce biletul de externare, bilete de calatorie)
nu e vorba de bani. eu nu fac bani raspunzand la intrebari. orice persoana are dreptul la un avocat din oficiu, atunci cand nu isi permite.

daca cred ca cei care isi fac singuri dreptate isi joaca bine toate sansele de a castiga procesul? nu, nu cred.

de ce am recomandat sa se duca la un avocat ? pt ca un avocat ar putea studia hotararile judecatoresti si, in urma discutiei cu clientul, ar putea identifica o cale sa se poata face o noua actiune (de ex, sa identifice un temei faptic nou)

altfel, bietul om mai face o actiune, i se invoca inadmisibilitatea,autoritatea de lucru judecat sau litispendenta, respectivul face ochii mari si apoi trebuie sa plateasca si cheltuieli de judecata.
Ma repet:
Daca recursul a fost respins pentru neplata ( lipsa prezentei) la recurs, pentru dezbaterea custodiei, pot incepe alta actiune pentru stabilirea domiciliului copiului la mine? Fiindca nu s-a dezbatut fondul ci doar validarea recursului.
De la data pronutarii sentintei de divort domiciluil mamei s-a schimbat in strainatate deci nu este langa copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)