avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport si acord de plecare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport si acord de plecare in strainatate

Am divortat de sotul meu. Avem un copil minor impreuna. Tatal sau nu vrea sa semneze sa ii pot face pasaport. Am inteles ca asta se poate inlocui cu o hotarare judecatoreasca. Daca obtin aceasta hotarare si reusesc sa ii fac pasaport, tot mai am nevoie de acordul tatalui ca sa pot pleca cu copilul in strainatate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: kzsi77 , utilizator 21:42, 23 Octombrie 2012
Asta am inteles. Pana la urma nu stiu ce trebuie sa iau in considerare, numarul articolului ce apare in hotarare sau ca scrie in hotarare negru pe alb ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului, dupa divort va reveni reclamantei?
Asta ma incurca cel mai mult! Daca puteti sa imi dati un raspuns va rog sa o faceti!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara fara acordul tatalui capucino capucino Se poate sa scot din tara un minor fara acordul tatalui, daca sentinta de divort s-a pronuntat in 2009 si minorul mi-a fsot incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor MalinuA MalinuA Buna ziua.Am o fetita de 12 ani care mi-a fost incredintata definitiv si irevocabil de tribunal.Tatal ei este fugit din tara si de 10 ani nu se mai stie nimic ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)