mirusaby a scris:
Noul proprietar vine cu amenintari ca ne da in judecata daca nu i se da adev. de catre asociatie( da in judecata presedintele)
Acest nou proprietar poate da in judecata asocaitia, presedintele, veciunul..., pe cine vrea el si pentru orice motiv crede el. Important este ca instanta sa-i aprobe actiunea.
Dar eu intreb ca un neinitiat, de ce nu-i eliberati adeverinta? Va doare pixul sau tastatura?
Dati-i omului adeverinta si ramaneti "prieteni".
De ce am pus prieteni intre ghilimele? Pentru ca nu e chiar asa.
Omului i-ar trebui un inscris de la asociatie prin care sa se arate ca acel apartament nu are sarcini din partea asociatieii ceea ce este nereal. Acel apartament este grevat de datorii fata de asociatie.
Asa ca eliberati-i o adeverinta in care consemnati realitatea: in evidentele asociatiei apartamentul figureaza cu debite in cuantum de xx.xxx lei la data eliberarii adeverintei.
Rezolvati asa doua probleme: omul are adeverinta iar asociatia a consemnat debitul real.
Vina acestui "nou proprietar" este ca nu s-a interesat despre datoriile fata de asociatie ale apartamentului.
Nu cred ca fuirnizorul de energie electrica a incheiat cu "noul proprietar" vreun contract de furnizare a energiei electrice fara ca acesta sa achite debitele fostului proprietar. Ramanea pe intuneric si vorbea la bec!
Sumele repartizate pe listele de plata afisate de asociatia de proprietari au putut fi contestate de vechiu sau noul proprietar in termen de 10 zile de la afisare. Daca nu le-au contestat acestea raman valabile, exigibile si restantierul este legal pus in intaziere la termenul scadent consemnat pe liste. Necontestarea debitelor inseamna, printre altele, recunoasterea acestora si punerea in intarziere la temenul scadent, fara a fi nevoie de o hotarare judecatoreasca. In acest sens este o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.