avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord

Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, chiar daca asta inseamna sa stau acasa o perioada.Intrebarea este daca se acorda ajutor de somaj in cazul inchiderii c.i.m. de comun acord cu angajatorul.

Am vazut cazuri in care pe decizie era invocat art.55 lit.b, dar angajatul a depus demisie anterior.Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 3 Aprilie 2011
d111 a scris:

Buna, am muncit 13 luni la o firma cu contract pe perioada determinata prelungit de cateva ori iar recent am fost informat ca nu se va mai prelungi contractul, beneficiez de somaj?


Da, beneficiati de indemnizatia de somaj la incetarea c.i.m.
Temeiul legal al incetarii - art.56 lit.j C.mun. - da dreptul fostului salariat de a beneficia de indemnizatia de somaj .
buna ziua ....AM si eu o intrebare am fost in Concediu de crestere copil m-am reintors la serviciu iar dupa 3 luni mi-am dat demisia si mi-am gasit de munca in alta parte dar din pacate angajatorul nu mi-a facut contract de munca decat pe o luna in caz ca nu mi se mai prelungeste contractul pot beneficia de somaj? va multumesc
Da, veti putea beneficia de indemnizatia de somaj in conditiile in care nu se mai prelungeste durata c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina pe perioada ctr munca determinat silviamaria79 silviamaria79 Buna ziua!Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema? Sunt angajata pe \"perioada determinata pana la revenirea titularului din CIC\" - concediu ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj papillon papillon Se poate obtine somaj ca urmare a expirarii unui contract de munca pe perioada determinata daca exista contributia de 12 din 24 luni cotizate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic si concediu medical annapop111 annapop111 Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pe perioada de 2 ani, concediu care expira in 22 februarie 2014; firma la care sunt angajata este in ... (vezi toată discuția)