avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs - Art. 320 cpp
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs - Art. 320 cpp

Am fost achitat pentru OUG 195/2002 art . 87, proces in cadrul caruia am facut cerere pentru art. 320 cpp. Am primit amenda administrativa in valoare de 1000 lei, solutie la care parchetul a facut recurs, motivand faptul ca art. 320 atrage o condamnare (inchisoare, amenda penala, etc). As dori sa stiu ce aparare as putea avea in acest caz, daca exista o interpretare a legii pe care o pot folosi in favoarea mea.

art. 320 cpp
"Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii."

Multumesc in avans.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
RobertSD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 12:05, 26 Octombrie 2012
Și eu sunt de acord cu această opinie, în sensul că nu poși să dispui achitarea odată ce consideri că temeinic ceea ce se cere prin rechizitoriu.

Dar în practică s-a mai găsit și această soluție mai „gospodărească” în sensul că pentru a nu se mai pierde timpul cu procedura cercetării judecătorești se face aplicarea art. 18 ind. 1 chiar dacă inculpatul a cerut judecarea pe art. 320 ind. 1.

În fine... Cred că o soluție echitabilă (presupunând că întradevăr există lipsa pericolului social concret al faptei) pentru cazul în care recursul din această speță ar fi admis, și s-ar casa cu reținere cauza, ar fi ca instanța de recurs, după efectuarea cercetării judecătorești să constate achitarea pentru lipsa pericolului social concret al faptei.
Cu adevarat ar fi o solutie echitabila daca s-ar proceda in acest fel.
Insa problema este ca a declarat recurs parchetul si depinde ce cuprind motivele de recurs.
Recursul poate fi declarat in favoarea inculpatului sau in contra sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)
Art. 320 ind. 1 cpp - judecata in cazul recunoasterii vinovatiei andreea_maria andreea_maria Ce parere aveti despre modul in care a fost redactat acest articol? Probleme ce pot sa apara cu ocazia aplicarii acestui articol? (vezi toată discuția)