Buna ziua.In urma unei relatii a rezultat un copil (o fata).L-am recunoscut.Insa nu l-am trecut pe numele meu deoarece fosta nu a dorit acest lucru,iar eu nestiind care sunt drepturile mele ca tata,am acceptat sa ramana pe numele ei.
Acum imi cere pensie intretinere,prima infatisare fiind in luna februarie 2013.
intrebarile ar fi:
-pot cumva sa trec fetita pe numele meu?daca tot ai platesc pensie de intretinere as avea si eu aceasta "pretentie".
-trebuie sa imi angajez neaparat avocat pana la prima infatisare,sau o pot face si apoi?
-eu doresc sa se termine acest proces cat mai repede,care ar fii caile de urmat pt solutionarea cazului cat mai rapid?
-prima infatisare in ce consta?ce se intampla defapt la prima aparitie in fata judecatorului?
Daca are dubii dc sa nu o conteste? Problema e acum de costuri, daca va permiteti suma pentru un eventual test ADN puteti introduce o actiune in contestarea recunoasterii paternitatii, dosarul privind pensia de intretinere urmand a fi suspendat pana la solutionarea actiunii de contestare.
pai problema e ca am recunoscut copilul cu gandul ca voi ramane impreuna cu respectiva...dupa ce a nascut am ajutat-o material.am fost langa ea.am vizitat copilul periodic si i-am oferit in limita posibilitatilor cate ceva,bani,haine.Nu stiu ce a avut in cap,pt ca ea deja bagase acel dosar la judecatorie in perioada cand eu vizitam fata,insa nu mi-a zis niciodata nimic...nu stiu cum sa numesc o astfel de femeie...
Ea locuieste cu mama sa,deci nu cu mine,deaia zic ca vizitam copilul.
Eu intelesesem ca tatal e sigur ca e copilul sau, de accea nu am inteles de ce sa conteste. Probabil am citit in graba.
Sigur ca poate contesta, daca are dubii si motive bine intemeiate.