avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control Asociatii de proprietari

Ma vad ajunsa in situatia deschiderii unei actiuni pe contencios-administrativ.
In baza art.51 art. (4) din legea 230/2007, sunt mandatate trei institutii care sa indeplineasca rolul de control sicu privire la contraventiile sesizate:
1. Primaria Locala prin organul de control
2. Ministerul Administratiei si Reformei Administrative - actualul M.A.I., reprezentat de Politia Municipala.

Rezultatul petitiilor mele:- 1 - nu are parghii de constangere - presedintele refuza prezentarea documentelor- prin umare solicita in scris sprijinul lui _2_
- 2 - isi declara necompetenta si ma timite inapoi la _1_

Prin urmare nici unul din cele doua organe nu au atributii in acest sens, sau daca le au sunt limitate.

Prin urmare cine, ce si cum???
Pot cere in contencios administrativ "öbligatia de a face" pentru cele 2 institutii???

@marilyn 31

Si eu si altii proprietari care au semnalat nereguli in Asociatiile de proprietari sant plimbati intre Institutii si arunca rezolvarea problemei in Asociatie .
Si tocmai pentru ca este aceea pasare si implicare greoaie a Autoritatilor face ca Asociatiile de proprietari sa devina "" Pe bunul plac "" atat pentru presedinte cat si pentru administratori .
Nu am auzit sau vazut ca Autoritatile sa ia prin sondaj Asociatii de proprietari sau firme de administrare la control si tocmai asta face ca unele asociatii sa aibe gauri mari in buget.
Locuiti in Bucuresti ? daca da ,in ce sector .
BEN46 a scris:
Nu am auzit sau vazut ca Autoritatile sa ia prin sondaj Asociatii de proprietari sau firme de administrare la control si tocmai asta face ca unele asociatii sa aibe gauri mari in buget.

Cautati pe google "amenzi asociatii de proprietari" si va garantez ca aveti de citit o saptamana despre amenzile aplicate de autoritati asociatiilor, presedintilor, administratorilor, cenzorilor...
Gaurile in bugetul asociatiilor, cum spuneti dumneavoastra, nu se acopera prin sanctionarea asociatiilor. Aceste "gauri" pot din vina proprietarilor restantieri ori cauzate de sustragerea banilor de catre unii ce conduc si administreaza asociatia. Ori in ambele cazuri o autoritate nu poate face altceva decat sa constate, sa amendeze... Tot proprietarii membri ai asociatiei trebuie sa-si rezolve problemele in asociatie.

... si daca primaria, prin serviciul specializat de indrumare si control al asociatiilor refuza sa vina in control, raspunzand la o astfel de solicitare scrisa (si motivata de o lipsa in gestiune) doar cu citate din legea 230... ce parghii mai sunt?
Daca e lipsa in gestiune, apelati la justitie si nu mai asteptati primaria. Plangere penala pentru a va recupera prejudiciu si pentru a fi pedepsit cel ce a sustras din gestiune.

Alte discuții în legătură

Administrator fara atestat mariana_tunsu63@yahoo.com mariana_tunsu63@yahoo.com administratorul a fost angajat fara atestat, fara studii contabile si de caserie cu acordul primariei .nu a avut fisa postului.ca sa nu platesca 3 oameni ... (vezi toată discuția)
Bani incasati in plus , de catre administrator gera905 gera905 Buna seara. Ca presedinte, am constatat ca administratorul incaseaza mai mult decat ce este pe facturi. Situatia a persistat 5 ani. La cererea com. exec. de a ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara caradis caradis Buna ziua. Am avut adunare generala extraordinara convocata de presedinte deoarece a uitat sa supuna la vot bugetul. (asta da presedinte !) . pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)