avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei

Am facut o plangere impotriva ordonantei date de procuror la Tribunal in luna Mai pentru netrimitere in judecata si aplicare unei amenzi administrative, iar in iunie a fost primul termen la care sa solicitat dosarul de la parchet. De atunci au fost 3 termene si la fiecare termen solutia a fost "Solutie: amână pronunţarea pentru data de 24.10.2012 " .si tot asa. De cate ori se poate amana pronuntarea ?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 18:09, 5 Noiembrie 2012
Avand in vedere ca sant prejudicii material si morale nu trebuia sa ma audieze si pe mine procurorul? sau macar sa incerce impacarea partilor ?
Daca instanta a amanat pronuntarea inseamna ca se uita in dosar si cazul este analizat.
Mai mult de atat este greu de spus.
pentru incompleta cercetare penală din respectivul dosar penal, instanța, ar trebui, să se pronunțe în înapoierea dosarului către parchet pt completare.După completare la parchet, va fi trimis instanței spre judecare și pronunțare.
sa inteleg ca fara sa fiu si eu audiat de procuror ca parte vatamata dosarul este incomplet ?
dacă partea vătămată NU este audiată în procesul penal, înseamnă că este o scăpare a procurorului când acesta trimite un dosar incomplet.Pt cazul când reclamantul se adresează direct instanței și dosarul potrivit Legii se trimite direct instanței pt judecată: se iau măsuri de întregire a conținutului acelui dosar prin trimiterea lui la procuror, idem și pt cazul când nu trebuia sesizată direct instanța penală ci poliția/parchetul.

Alte discuții în legătură

Respingere renuntare urmarire penala ma puteti lamuri va rog .. adrianalex1 adrianalex1 În temeiul art. 318 alin. 15 lit. a) din Codul de procedură penală, respinge cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală formulată de ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutii procuror alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua ! In urma cu aprox. 3 ani am apelat dupa tel. mobil pe cineva pe care l-am calomniat , amenintat si i-am adresat injurii . Acesta a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului valentin24 valentin24 in urma declaratiei pe care am dat o in fata instantei, am recunoscut ca decizia procurorului este corecta, dar numai pe baza referatului inaintat de catre ... (vezi toată discuția)