avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei

Am facut o plangere impotriva ordonantei date de procuror la Tribunal in luna Mai pentru netrimitere in judecata si aplicare unei amenzi administrative, iar in iunie a fost primul termen la care sa solicitat dosarul de la parchet. De atunci au fost 3 termene si la fiecare termen solutia a fost "Solutie: amână pronunţarea pentru data de 24.10.2012 " .si tot asa. De cate ori se poate amana pronuntarea ?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 18:09, 5 Noiembrie 2012
Politia ma audiat dar nu si parchetul. Prejudiciul este de peste 200.000 lei noi, ma intreb procurorul nu trebuia macar sa incerce sa rezolve si latura civila sau macar sa incerce ?
Atunci procedura s-a indeplinit. De regula parchetul cere politiei efectuarea audierilor, practic administrarea probatoriului solicitat de partea vatamata sau cel indicat de procuror o fac acestia din urma la solicitarea pocurorului, rareori procurorul este cel care audiaza.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
marilyn31, utilizator
- poliția v-a audiat și v-a luat o declarație de susținere a plângerii depuse de dvs.Procurorul doar controlează, îndrumă și este șeful organului de cercetare penală -polițistul.La final, polițistul, întocmește un P.V. cu o scurtă ”trecere” în ”revistă” a faptelor, dovezilor, acuzațiilor și face o propunere cu una din cele două posibile variante: NUP sau ÎUP.Predă dosarul procurorului (oprește o copie) și acesta ia hotărârea finală pt una din variantele arătate, formulând o Rezoluție sau Ordonanță, mai departe comunicată părților, potrivit Legii și cu drept de contestare în interiorul a 20 de zile de la primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere renuntare urmarire penala ma puteti lamuri va rog .. adrianalex1 adrianalex1 În temeiul art. 318 alin. 15 lit. a) din Codul de procedură penală, respinge cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală formulată de ... (vezi toată discuția)
Am solicitat parchetului in calitate de parte vatamata in dosarul ... Alina Avila Alina Avila Am solicitat parchetului in calitate de parte vatamata in dosarul penal sa imi trimita copii dupa declaratiile martorilor audiati ,acestia insa ma tot amana ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutii procuror alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua ! In urma cu aprox. 3 ani am apelat dupa tel. mobil pe cineva pe care l-am calomniat , amenintat si i-am adresat injurii . Acesta a facut plangere la ... (vezi toată discuția)