avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dilema
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dilema

Buna ziua ,

Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz de plata pe proprietarul ap.( pe soc. ) , este corect sa bag avizul de plata in contabilitate din moment ce nu e responsabilitatea firmei ?
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 15:38, 12 Noiembrie 2012

Da chiria o facturez la sfarsit de luna si o incasez prin banca. Note contabile 461 - 706 , 5121 -706 .

Cand refacturez intretinerea si utilitatile ce note ctb trebuie sa folosesc ? avand in vedere faptul ca pentru chirie nu percepem TVA, desi noi suntem platitori de TVA, intretinerea vine prin aviz de plata nu exista TVA, iar Enel-ul vine cu factura cu TVA.

Va multumesc pentru rabdare :)
Societatea Dvs. care este persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, va refactura contravaloarea utilitatilor si a intretinerii cu TVA 24%. Recuperarea cheltuielilor este o operatiune taxabila care nu urmeaza aceluiasi regim de scutire aferent inchirierii. Tocmai de aceea este obligatorie emiterea facturilor cu TVA colectata.

Inregistrarile contabile sunt:
461=708
461=4427
Inca o intrebare si scapati de mine :) .

Daca fact la utilitati este de 300 lei , eu refacturez cu TVA inclus in cei 300 lei ? sau la 300 lei adaug 24 % TVA ?

Multumesc !
:) Valoarea facturii de utilitati emise de furnizor este 300 lei, cu TVA inclus. In acelasi mod procedati si Dvs. la refacturare.

Ma scuzati, am vrut sa spun factura ( avizul de plata de la asociatie ) care nu are TVA si sa presupunem ca e in valoare de 300 lei, la refacturare includ in cei 300 lei TVA ?

Cand primeam avizul de plata faceam nota ctb :
611.0.0 = 462.2.0
462.2.0 = 5121.0.0
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Mariralu, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturare cheltuieli care nu-mi apartin anonim anonim AVEM INCHIRIAT UN SPATIU IAR UTILITATILE VIN FACTURATE PE FIRMA NOASTRA . LA RANDUL NOSTRU LE FACTURAM MAI DEPARTE . DE EXEMPLU ENERGIE DE 100.000 LEI CU TVA ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)