Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz de plata pe proprietarul ap.( pe soc. ) , este corect sa bag avizul de plata in contabilitate din moment ce nu e responsabilitatea firmei ?
Da chiria o facturez la sfarsit de luna si o incasez prin banca. Note contabile 461 - 706 , 5121 -706 .
Cand refacturez intretinerea si utilitatile ce note ctb trebuie sa folosesc ? avand in vedere faptul ca pentru chirie nu percepem TVA, desi noi suntem platitori de TVA, intretinerea vine prin aviz de plata nu exista TVA, iar Enel-ul vine cu factura cu TVA.
Societatea Dvs. care este persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, va refactura contravaloarea utilitatilor si a intretinerii cu TVA 24%. Recuperarea cheltuielilor este o operatiune taxabila care nu urmeaza aceluiasi regim de scutire aferent inchirierii. Tocmai de aceea este obligatorie emiterea facturilor cu TVA colectata.
Ma scuzati, am vrut sa spun factura ( avizul de plata de la asociatie ) care nu are TVA si sa presupunem ca e in valoare de 300 lei, la refacturare includ in cei 300 lei TVA ?
Cand primeam avizul de plata faceam nota ctb :
611.0.0 = 462.2.0
462.2.0 = 5121.0.0
Refacturare utilitati
bestb
Salutare!
Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........
Am urmaturul caz:
Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)