avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dilema
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dilema

Buna ziua ,

Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz de plata pe proprietarul ap.( pe soc. ) , este corect sa bag avizul de plata in contabilitate din moment ce nu e responsabilitatea firmei ?
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 15:38, 12 Noiembrie 2012


Am revenit cu o completare la problema de mai sus :) acum pe avizul de la asociatie apare pe langa cotele de intretinere un fond de investitii ( diferit de fd de rulment ),

Este corecta nota ctb . 611 sau 628 = 462 analitic ?

Acest fond cum considerati ca ar trebui achitat de proprietar sau de chirias , cu alte cuvinte il includ in refacturare ?

Multumesc anticipat !

Sper sa nu mai am surprize, de abia respirasem usurata ca stiu cum sa procedez pe viitor, cand a mai intervenit pb de mai sus :(
Cred ca ar trebui achitat de proprietar, daca banii respectivi sunt folositi pentru reparatii. Si nu este o cheltuiala propriu-zisa in acest moment. Daca banii sunt depusi pentru a se capitaliza? Interesati-va care este natura acestor investitii.
Da, aveti dreptate sunt un fond pentru eventuale reparatii in condominiu.

Multumesc, sper ca am terminat cu aceasta situatie :D
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Mariralu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cheltuieli care nu-mi apartin anonim anonim AVEM INCHIRIAT UN SPATIU IAR UTILITATILE VIN FACTURATE PE FIRMA NOASTRA . LA RANDUL NOSTRU LE FACTURAM MAI DEPARTE . DE EXEMPLU ENERGIE DE 100.000 LEI CU TVA ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)