avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALSIFICARE DE SEMNATURA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALSIFICARE DE SEMNATURA

Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca administrator ,am datorii catre firma,desi eu nu am luat niciodata acesti bani din firma si nici nu am semnt ptr ei.Ce pot face,cui ma pot adresa ptr a-mi recupera prejudiciul .In ce art de lege se poate incadra falsificarea de semnatura si care e pedeapsa.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 22:26, 10 Februarie 2009
au sarit toti juristii ca arsi!...Domnule administrator, directorul economic are acces la banii societatii?De multe ori ce scrie in acte e una si ce este in realitate e altceva.
Dati mai multe detalii ca sa ne putem face o idee.
Au sarit ca arsi pentru ca este o problema de DREPT PENAL!!!. De asta a fost postata aici!! Si indiferent de cum s-ar prezenta situatia din punct de vedere contabil (in fapt si in acte) falsul este tot fals....
ANCA STEFAN a scris:

Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca administrator ,am datorii catre firma,desi eu nu am luat niciodata acesti bani din firma si nici nu am semnt ptr ei.Ce pot face,cui ma pot adresa ptr a-mi recupera prejudiciul .In ce art de lege se poate incadra falsificarea de semnatura si care e pedeapsa.
Va multumesc

depinde de situatie si de documente. vedeti 288 si 290 cod penal. Pedeapsa de la cateva luni la cativa ani
Despre ce fals vorbim?Sunt administratori care dau vina pe contabili cu orice ocazie.Consider ca intrebarea care s- a pus e foarte neclara.Este esential sa stim daca acest director economic sau ce e, are acces la bani in vreun fel.Numai asa s-ar putea explica o eventuala delapidare.
davideg a scris:

Despre ce fals vorbim?Sunt administratori care dau vina pe contabili cu orice ocazie.Consider ca intrebarea care s- a pus e foarte neclara.Este esential sa stim daca acest director economic sau ce e, are acces la bani in vreun fel.Numai asa s-ar putea explica o eventuala delapidare.

Stimata doamna... sunt multe alte infractiuni in afara de delapidare. Fara a intra in amanunte precizez ca simpla falsificare (denaturare, contrafacere etc) a semnaturii de natura sa produce consecinte jurice si/sau folosire documentului se pedepseste cu inchisoare (sau amenda)

fals in incrisuri oficiale
fals in inscrisuri sub semnatura privata
uz de fals
..
...
..

Iar atitudinea pasiva (sau incurajatoare etc) cu privire la existenta unei infractiuni despre care cunosti (si mai ales ca aceasta se desfasoara sub o forma continuata) are implicatii in legea penala

asta incercam sa spun
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
dorians, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent ! adeverinta falsa ?! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Nereguli angajatori mari-ana mari-ana Daca o persoana cu functie de conducere intr-o institutie emite o adeverinta falsa care atesta ca un fost angajat este incadrat in prezent cu CIM in institutia ... (vezi toată discuția)