Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca administrator ,am datorii catre firma,desi eu nu am luat niciodata acesti bani din firma si nici nu am semnt ptr ei.Ce pot face,cui ma pot adresa ptr a-mi recupera prejudiciul .In ce art de lege se poate incadra falsificarea de semnatura si care e pedeapsa.
Va multumesc
Inteleg pozitia doamnei contabil si mi se pare destul de justa...Ideea este ca aici "juristii" care s-au pronuntat si-au spus parerea avand doar informatiile furnizate de "Anca Stefan". Ea ne-a cerut sprijin, ei ii raspundem. Cand o sa posteze un contabil si o sa ne spuna ca este acuzat pe nedrept de lipsa unor sume de bani din firma, atunci o sa ne dam cu parerea in favoarea si pt a ajuta contabilul.
Stiu si eu ce inseamna falsul si mai ales uzul de fals, dar hai sa nu exageram...Un om incearca apa cu degetul si noi toti sarim si-i spunem ca e mare fapta penala...daca ramane omul cu ideea asta?Intai sa dea detaliile necesare si apoi ne pronuntam fiecare din punctul sau de vedere.Poate s-a speriat cand a auzit ca are datorii catre firma.De 15 ani ma tot lovesc de problema asta."Cum sa am datorii?Eu nu am luat niciun ban de la firma"Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa nu mai explic nimic.Nu siu daca ma fac bine inteleasa, dar eu m-am lovit de multe ori de aceasta convingere sau parere a administratorilor ca cineva le ia banii pur si simplu.Daca ii spui unuia ca a avut profit nu stiu ce suma, sare ca ars si te intreaba:"Ce profit domnule ca eu nu am niciun ban?"si alte asemenea.Asa ca, hai sa nu ne mai dam cu parerea pana nu stim exact despre ce este vorba.
Subscriu la cele scrise de dna davideg… Initiatoarea subiectului lasa “o dara” de subiectivitate… “Falsifica” semnatura inseamna ca semneaza imitand semnatura administratorului si faptul denota ca acest director economic nu are drept de semnatura… Bun – dar cine da banii din casierie nu are un cuvant de spus? N-a observat nimic dubios pana “acum”? Ar putea “largi” plangerea catre potentiali complici… Pt ce au fost scosi din casierie acesti bani, pe baza de dispozitie de plata? Ca imprumut catre… administrator ca persoana fizica? E absurd si improbabil – dar asa se intelege din cele scrise… (“am datorii la firma, desi eu nu am luat niciodata acesti bani). Cum are datorii catre firma acest administrator, ca doar nu e trecut numele dansei pe dispozitia de plata (ca beneficiar)?! I-au fost “predati” fictiv (cu semnatura falsa) pt diverse cumparaturi…? Sunt multe intrebari… desi pare simplu: “semnatura falsa” = infractiune…
Poate revine utilizatoarea si ne “lumineaza” cum de a observat tarziu; ne lumineaza despre justificarile directorului economic, ale casierului… etc. Ale dansei, ca administrator care n-a observat la timp…
Falsul e UNA, infractiunea contra patrimoniului E ALTA!!!!!
Directorul acela POATE sa aiba si el drept de semnatura fiind insa suficient sa falsifice semnatura administratorului.
A falsifica NU inseamna (numai) a imita
.....Asta pentru falsuri.
Referitor la infractiunile contra patrimoniului (sau la evenimentele legate de bani din cadrul societatatii) aveti dreptate-trebuie mai multe date.
Cum a spus si Blasim, "Anca Stefan" a intrebat de fals si nicidecum de raca dintre admini si contabili, de modul in care trebuia sa exercite supraveghearea angajatilor etc
Falsificare semnatura
Medu
Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Nereguli angajatori
mari-ana
Daca o persoana cu functie de conducere intr-o institutie emite o adeverinta falsa care atesta ca un fost angajat este incadrat in prezent cu CIM in institutia ... (vezi toată discuția)