avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respinge plangerea ca neintemeiata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respinge plangerea ca neintemeiata

Subsemnatul XXdomiciliat in administrator al YYformulez plangere inpotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ a parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud din 08.05.2012 din dosarul XX din urmatoarele motive.

In fapt prin plangerea penala din data de 08.03.2012 am solicitat efectuarea de cercetari fata de ZZ, administrator al ZZ pentru savarsirea infractiunilor de concurenta neloiala si punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata constand in utilizarea marcii AA pentru care sunt titular de marca inregistrata la OSIM.
Prin ordonata de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ din 08.05.2012 sa dispus neinceperea urmariiri penale pentru infarctiunea de concurenta neloiala , pentru infraciunea de punerea in circulatie a unui produs identic sau simliar cu o marca inregistrata dispunanduse scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului ZZ si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ , procurorul de caz apreciind ca fapta este lipsita de pericol social.
Lipsa pericolului social se apreciaza conform criteriilor prevazute de Art.18 I 1 cod penal, aceasta solutie nefiind adegvata in situatiile in care exista un prejudiciu nerecuperat iar activitatea infractionala continua in una din forme chiar si dupa solutionarea dosarului. Practic persoana invinuitului nu prezinta garantiile de indreptare intrucat chiar si in prezent utilizeaza fara drept marca AA pe siteul sau de internet iar prin continutul sau concret fapta nu este lipsita de pericol social pentru ca m ia fost creat un prejudiciu si acest prejudiciu continua sa se mareasca . Prin scoaterea de sub urmarire penala chiar si cu aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ procurorul nu a solutionat latura civila a procesului penal obliganduma desi sant victima unei infractiuni sa ma adresez instantei civile ceia ce presupune consum de timp si bani .
Prin plangerea inpotriva ordonatei de scoatere de sub urmarire penala pe care am adresato Prim Procurorului parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasauda am criticat solutia procurorului insa Prim procurorul BB a refuzat sa solutioneze aceasta plangere asa cum a fost formulata, prin ordonanta de respingere contra solutiei din 30.05.2012 respingand plangerea mea cu motivarea falsa ca as fii atacat rezolutia de neincepere a urmariri penale din 23.08.2011 si nu ordonanta de scoatere de sub urmarire penala din 08.05.2012. In realitate insa rezolutia despre care face referire Prim Procurorul sa dat in dosarul penal XYZ /P/2011 , iar acea solutie nu am atacato niciodata .
Din motivele precizate mai sus va rog sa admiteti plangerea inpotriva de scoatere de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ dispusa in dosarul XXX in data de 8.05.2012 , sa dispuneti redeschiderea urmariri penale, trimiterea dosarului la procuror pentru continuarea cercetarilor si emiterea rechizitoriolui prin care sa fie sezizata instanta competenta sa solutioneze atat latura penala cat si latura civila a cauzei.

instanta a spus ca este neintemeiata plangerea si mi a respinso. Metionez ca la scurt timp dupa ce am depus plangerea la instanta am mai facut o plangere si la politie pentru ca contiunua sa foloseasca marca noastra pe pagin a lui de internet inclusiv adresa web sigla etc si a continuat pana in data de 03.10.2012 cand sa inceput din nou urmarirea penala .Poate si a 2 oara sa il scoata procurorul de sub urmarire si sa ii dea tot o amenda administrativa pentru aceiasi fapta ?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
lorand95, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 09:19, 27 Noiembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea judecatorului pronuntata potrivit art 278 ind.1 al. 8 c.proc.pen. este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs ( al.10 )
De asemenea, potrivit al.11 al aceluiasi articol:
În situaţia prevăzută în alin. 8 lit. a) ( adica respingerea plangerii ca nefondata asa cum este cazul dvs), persoana în privinţa căreia judecătorul, prin hotărâre definitivă, a decis că nu este cazul să se înceapă ori să se redeschidă urmărirea penală nu mai poate fi urmărită pentru aceeaşi faptă, afară de cazul când s-au descoperit fapte sau împrejurări noi ce nu au fost cunoscute de organul de urmărire penală şi nu a intervenit unul dintre cazurile prevăzute în art. 10.


Plangerea catre Tribunal am depuso la vreo 30 de zile dupa primirea ordonantei, ordonanta pe care prima data am atacato la Prim Procuror care la fel mia respinso printro motivare falsa referinduse la un alt dosar. La plangerea adresata catre tribunal am anexat dovezi clare prin care am dovedit ca si dupa primirea ordonantei de scoatere de sub urmarire a continuat sa foloseasca marca noastra in continuare. Sincer imi este greu sa inteleg ca cineva te fura il prinde si il scoate de sub urmarire fara a se recupera sau macar a se incerca sa se recupereze din prejudiciu, merg la tribunal si le arat ca ma fura in continuare si mi se spune ca este neintemeiata plangerea.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici daca mai aveti intrebari/nelamuriri legate de acest subiect si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
lorand95 a scris:

Intrun dosar penal am fost parte vatamata de prorpietate intelectuala pe marca inregistrata. Procurorul a dat scoatere pe 18.1, am facut plangere la prim procuror care a motivat fals ( adica pe un alt dosar ) am facut plangere la tribunal unde am dovetit ca chiar si dupa primirea ordonantei de scoatere de sub urmarirea penala ca activitatea infractionala continua in una din forme chiar si dupa solutionarea dosarului solutia fiind de respingere ca neintemeiata plangerea. Intre timp am depus o noua plangere la politie unde sa inceput o noua urmarire penala pe aceiasi fapta cu acelasi autor din dosarul precedent dar din pacate am aflat ca se va da aceiasi solutie de indice 18.1.

Intrebarea este daca si la a doua plangere se va da aceiasi solutie si voi urma caiile de atac( prim procuror , tribunal) cui ma pot adresa ca cineva totusi sa ma ajute ?

avluca a scris:

Pentru a avea cat mai multi sorti de izbanda , sesizati cu o plangere Camera de Comert si Industrie , organele profesionale precum si Directia Ajutor de Stat.Practici Neloiale din cadrul Ministerului Finantelor .
De asemenea , pe cale de ordonanta presedentiala , dar si pe drept comum , puteti demara o actiune civila prin care sa solicitati instantei sa oblige paratul sa inceteze/sa incheie actele de concurenta neloiala .
Instanta il poate obliga pe parat si la plata de despabubiri , precum si la a publica hotararea de sanctionare

lorand95 a scris:

la prima plangere dupa ce a fost invinuit si a dat jos de pe magazin denumirea marcii noastre dar a continuat sa o folosesca pe pagina de internet si reclame mai mult decat atat inainte de prima plangere penala noi l am somat si in loc sa isi de a jos marca persoana invinuita a depus la osim o cerere de inregistrare a marcii noastre cu vadita rea credinta iar prima motivare a fost ca are un numar de depozit si este protejat de lege, desigur noi am facut opozitie iar OSIM ia respins marca

avluca a scris:

Depuneti plangeri la organele pe care vi le-am mentionat .Luati copii cu nr. de inregistrare ale acestor plangeri si le depuneti si organelor de acheta.
Continuati cu demersul penal , desi , intr-adevar , in acest gen de infractiuni , se merge in contiunare pe nup .
Dar am vazut si reusite , daca va sustineti cu probe plangerea .Faceti inclusiv dovada prejudiciului creat prin savarsirea infractiunii
Depuneti organului de ancheta si acte prin care sa faceti dovada utilizarii in contiunare pe net a marcii dvs.
.
Demarati si o actiune civila .Ordonanta presedintiala are taxa de timbru fixa si se judeca de urgenta .Macar asa puteti opri utilizarea marcii .

lorand95 a scris:

la prima plangere sa inceput urmarirea penala si sa dat scoatere pe 18.1 , in ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala procurorul a mentionat ca din cercetari reiese clar intentia directa de a folosi marca , ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiunii dar nu prezinta pericol social si ca a schimbat denumirea magazinului dar nu a inteles in mare parte ca nu are voie sa o foloseasca si pe internet. Asta a fost in luna Mai. In luna Mai am depus o noua plangere la politie iar in 3 octombrie sa inceput din nou urmarirea penala iar cand i sa adus la cunostinta a sters si pagina de internet . pe scurt din mai 2011 pana in mai 2012 a folosit marca noastra ca denumire de magazin( prima plangere care sa solutionat pe scoatere 18.1) iar din mai 2012 pana in 3 octombrie a folosit marca noastra pe internet( a doua plangere unde sa inceput urmarirea penala si este in curs ). Referitor la
Directia Ajutor de Stat.Practici Neloiale din cadrul Ministerului Finantelor am facut si acolo plangere si mi au raspuns ca este de natura penala si sa ma adresez organelor de cercetare penala.


Intrebarea este daca si la a doua plangere se va da aceiasi solutie si voi urma caiile de atac( prim procuror , tribunal) cui ma pot adresa ca cineva totusi sa ma ajute ? Totusi prima data a beneficiat de clementa dar a continuat sa foloseasca marca in continuare . Se poate alege si la a doua plangere tot cu o amenda administrativa ? ( vorbim de aceiasi fapta , acelasi autor si desigur aceiasi parte vatamata)
Buna.
Dupa cum am promis revin cu noi detalii . Desigur cum m am asteptat sa dat si in a doua plangere/ dosar penal scoatere de sup urmarirea penala si aplicare unei amenzi cu caracter administrativ. Nu vreau sa va plictisesc cu toata ordonanta asa ca voi scrie doar unele pasaje care mi se par mai importante din motivare;
"invinuitul nu a inteles din prima ordonanta ca trebuie si schimarea denumirii de site si a nu mai folosii marca inregistrata .Privitor la acest aspect dupa scoaterea de sub urmarire penal la data de 25.05.2012 partea vatamata a depus o noua plangere penala motivand ca si dupa scoatere de sub urmarire penala numitul XXX continua sa foloseasca marca pe internet. Efectuinduse verificari acest site a existat in perioada mai 2011- octombrie 2012 pana la momentul la care invinuitului sa adus la cunostinta invinuirea din prezenta cauza(a doua plangere). Intrucat in prezent siteul respectiv nu functioneaza se va preciza ca fapta nu prezinta pericol social etc."
i concluzie in 2011 foloseste marca si in Aprili 2012 ii dau scoatere dupa ce isi da sigla jos de pe magazin iar dupa primirea ordonatei continua sa o foloseasca pe site, facem a doua plangere In mai 2012 si ii dau din nou scoatere in octombrie 2012 pe motivul ca intredevar a folosit siteul perioada _mai- Octombrie dar acuma la sters.
Sa inteleg ca putem fura si sa nu patim nimic pe motivul ca azi nu am furat :)))

Pareri si ajutor, mi se pare ..... chiar nu mai imi gasesc cuvinte
mai încercați cu o plângere la CSM-Inspecția Judiciară, împotriva actelor/procedeelor magistraților respectivi.

Alte discuții în legătură

De 2 ori sup? lorand95 lorand95 Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului lorand95 lorand95 Am facut o plangere impotriva ordonantei procurorului pentru netrimitere in judecata ( mentionez ca infractiunea era in forma continua, sa mai dat o ... (vezi toată discuția)
Folosirea ilegalã a mãrcii înregistrate a firmei . procurorii au dispus nup. lorand95 lorand95 Pe scurt un fost client in anul 2012 deschis un magazin indentic cu al nostru si sa folosit de marca noastra inregistrata. Noi am facut plangere penala , sa ... (vezi toată discuția)