Pai munca \"neserioasa\" am facut si eu, si tocmai ca acum vreau o familie ma fac serioasa tare. Ciudat ca m-a facut optimista examenul, cu picat cu tot.
Apropo de examenul INM, eu am facut pregatire pt el, aia scumpa de la Euro Best Team, si din grupa mea au picat toti, cu o sg exceptie care a luat 70 puncte si care stia foarte bine. Dar din cate stiu, nici unul din ei nu dadea si la SNG, mai ales ca erau chiar si cateva grefiere intre cursanti. (Cam jumatate se pregateau pt admitere in magistratura).
Oricum, nu au ajutat cursurile alea deloc. Mi-au mancat timp si bani. Cel putin mie, si dupa rezultate si colegilor mei. Singurul lucru bun a fost ca vorbind cu fetele care sunt grefieri am ajuns la concluzia ca asta mi s-ar potrivi mult mai bine.
Am inteles ca sunt 2 feluri de curs, unul lung care ar incepe cam acum, unde se si preda. Eu am fost la ala intensiv. Acolo se fac grile, si eventual se discuta pe langa. Pare o idee buna, dar daca nu stii materia e inutil. In plus la procedura penala si penal am facut cu Emilian Stanisor, care a zis niste reguli de abordat grilele si apoi s-a contrazis singur, ca sa se potriveasca cu grilele pe care ni le propusese el, de ma trezeam ca n-am mai inteles nimic la finalul cursului. Si ca sa nu observam ca muncim mult si prost ne-au zis ca "lasa ca asa va antrenati sa vedeti cum e sa aveti rezistenta" - cursurile erau sambata si duminica, uneori aveam si 6 ore la cate o materie (in total erau 14 ore per materie). Cred ca am ramas cu vreo 2-3 idei bune de acolo, dar in nici un caz nu e o solutie.
La civil am facut cu o doamna, nu mai stiu numele. Mergea repejor si nu accepta intrebari din materie daca nu se legau de grila, pentru ca "asa sunt cursurile astea, aici nu dam explicatii, aici doar despre ce e in grila". Plus ca la primul curs nu ne zisesera sa venim pregatiti, si apoi s-a luat de noi ca de ce nu stim segmentul de materie pe care-l aveam pt ziua aia. Cu chiu cu vai i-am convins sa ne dea materia structurata, dar la penal si procedura penala a impartit-o "partea generala, data viitoare tot partea generala, la fel si data urmatoare", apoi "partea speciala, etc".
Util a fost cat de cat la logica, desi uneori te incurca si acolo, si la interviu. Buna profa, intentii bune, pana la urma tot te mai zapaceai.