avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ucidere din culpa

Va salut cu respect.anul trecut am avut un tragic accident in urma caruia a rezultat decesul unui copil minor.lucram la o firma de transport public,ma aflam la iesirea dintr-o comuna,acolo aveam capatul de linie,eram stationat intr-o parcare,peste drum erau I.S.C.T.R,POLITIA RUTIERA,efectuau controale.pt a nu le stanjeni activitatea(in acea parkre opreau masinile mari) am pornit autobuzul pt a-l muta mai in spate.un metru am miscat autobuzul cu spatele si s-a itamplat tragicul si stupidul accident.din rezultatul expertizei si a necropsiei reese caci,copilul era sub rotile masini.pe corpul victimei nu s-a gasit decat o leziune,doar la cap,si acceasta facuta in urma impactului cu roata.In acea parcare se afla si tatal copilului care nu stiu ce facea.acuzatia care m-i se aduce e art 128 alin 2,care zice k autobuzele,camioanele,etc,trebuesc dirijate de a2a persoana at cand nu au vizibilitate.eu sincer cred k nu este valabila si in cazul meu,fiind zi si in camp deschis,avand vizibilitate.Avocatul meu ma sfatueste sa mergem pe art 320 ind1,recunoasterea faptei.eu cred k am avea sanse si pe caz fortuit.Care este pareria dvs,ce sanse as avea?VA MULTUMESC.
depinde si de declaratiile celor din apropiere .
mai ales ca era si politia prin preajma.
Buna seara .
Intr-adevar,ceea ce s-a intamplat în cazul, dvs.este destul de tragic.
Insa,asa cum legea penala prevede,majoritatea accidentelor rutiere sunt din culpa-greseala, reiesind vinovatie din neprevedere,neatentie,atunci cand trebuie,nefiind intentie,directa sau indirecta ,in cazul evenimentelor rutiere,dar sa tinem cont si de faptul ca s-a pierdut o viata,de copil.
Cu privire la cazul fortuit, intrţadevăr este un motiv de inlaturare a caracterului penal al faptei, conform art.47 din Codul penal actual..Insa acest lucru trebuie dovedit cu probe .Dt fiind faptul că,în Codul penal,nu este descris cazul fortuit, amintim definitia cazului fortuit din Noul cod civil , si anume , art.1351 alin.3 din NCC ,care spune că ,cazul fortuit este un eveniment care nu putea fi prevăzut si nici impiedicat de catre cel car ar fi fost chemat sa raspundă,daca evenimentul nu s-ar fi produs.
Daca este dovedit acest lucru, pedeapsa consider ca va fi minima, cu suspendare,sau se va da rezoluţia de scoatere sau incetare a urmaririi penale,în timpul urmăririi penale,de către procuror,sau achitarea sau incetarea procesului penal,in cursul judecatii.Dar, consider că,oricum va trebui sa achitati daune materiale civile familiei celui decedat, in cuantum stabilit de catre instanta .
Cu stima,
Marius Bote .
cibro a scris:

eu cred k am avea sanse si pe caz fortuit.Care este pareria dvs,ce sanse as avea?VA MULTUMESC.


Si care ar fi acel eveniment imprevizibil si de neinlaturat? Volanul si acceleratia vehiculului s-au actionat singure si in consecinta ele au pus in miscare busul????
Domnule, esti autor al infractiunii de ucidere din culpa dar din pacate, in Romania, legea tine cu infractorul in cazul accidentelor rutiere!
Daca copilul se afla sub rotile autobuzului si nu aveati nici o sansa sa-l vedeti,el poate se juca ,se ascundea,tatal se afla in apropiere ,care era raspunderea tatalui?Trebuie convinsa instanta ca sub nici o forma nu aveati posibilitatea sa vedeti copilul,Dvs ati verificat autobuzul de jur imprejur inainte de a pleca ,dar intre timp copilul s-a ascuns sub roti si nu ati putut vedea acest lucru,In orice situatie luati cu suspendare ,Ptr avocat e mai usor 320 si gata ,Parerea mea trebuie incercat si mers pe scoaterea de sub urmarirea penala ,nu aveti vina.
Incercati nu aveti ce pierde ,instanta trebuie convinsa de avocat ,lasati 320 .Succes
Si nimeni nu a pus problema tatalui iresponsabil...306 cod penal, rele tratamente aplicate minorului??? Daca parintele era langa el si isi indeplinea atributiile de parinte,cu siguranta nu s-ar fi intamplat nenorocirea...
Oare cine e mai responsabil aici, cine e autorul moral in fapt...?.Daca tatal voia sa scape de minor, pentru ca nu mai voia sa-l intretina?
Eu vad mai degraba o neglijenta a parintelui fata de minor...decat o ucidere din culpa.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Accident! victima are leziuni usoare. ContSters176740 ContSters176740 Buna ziua, Am accidentat recent un copil, care a iesit, in fuga, in fata masinii. Drumul unde s-a petrecut accidentul, este unul comunal, cu o singura banda ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)