avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate a unui bilet de avion
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate a unui bilet de avion

Buna ziua!

Am rugamintea de a ma ajuta cu o inregistrate contabila....e vorba de achizitia unui bilet de avion. Cum se face inregistrarea in contabilitate?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crystyna2000 , utilizator 13:27, 1 Aprilie 2014
Buna seara!
Am achizitionat bilete de avion online iar firma nu emite factura. Cum le inregistrez in contabilitate? Este necesara si o factura sau sunt de ajuns biletele?
In O.U.G. nr. 28 din 1999 avem:



Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.

[...]

Art. 10. - Constituie contraventii urmatoarele fapte daca, potrivit legii penale, nu sunt considerate infractiuni:

[...]

d) nepredarea bonului fiscal clientului de catre operatorul aparatului de marcat electronic fiscal;

[...]

Art. 11.

[...]

(2) Contraventiile prevazute la art. 10 lit. d), [...], se sanctioneaza cu amenda de la 800 lei la 4.000 lei.



Consider ca eliberarea biletelor intra sub incidenta O.U.G. nr. 28 din 1999 si ca neeliberarea facturii la solicitarea clientului se incadreaza la acelasi articol, asa cum am citat mai sus.

si eu sunt interesata de aceasta inregistrare, in conditiile in care rezervarea este facuta direct la o companie aeriana din afara Romaniei si care nu trimite facturi, doar rezervarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiala deductibila???? OanaLH OanaLH Administratorul firmei a facut plata prin banca a unui bilet de avion pentru a merge intr-o calatorie de afaceri. Datorita unor probleme, conferinta la care ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion..... lia19. lia19. Buna ziua.Va rog,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Lucrez la o institutie publica .In luna octombrie ,o parte dintr salariati trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)