avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariu presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariu presedinte bloc

Buna seara,
Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata?
Este legat ca sa beneficieze de acesti bani in conditile in care administratorul are 1200ron si cenzorul 300 ron?
As dori sa stiu si eu cine trebuie platit intr-o asociatie de proprietari si cu ce sume?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:05, 28 Ianuarie 2020
Iar administratorul in baza carui contract poate sa-si primeasca 1200ron?Este legal sa primeasca acesti bani?
Cu asa salariii cred ca mai mult plaiti la salarii decat la furnizori .
Administratorul poate sa aiba contract de prestari servicii sau contract de munca , conform hotararii Adunarii Generale .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
BEN46, utilizator
L nr 230/2007 Art. 32
(1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.

Art. 34
(1) Administrarea, intretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari.
(2) Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune.

Art. 35
(1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari sau care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art.21 alin.(2) si art.22 din prezenta lege.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
BEN46 a scris:

Cu asa salariii cred ca mai mult plaiti la salarii decat la furnizori .
Administratorul poate sa aiba contract de prestari servicii sau contract de munca , conform hotararii Adunarii Generale .

Depinde cat de mare este asociatia. Daca sunt 300 apartamente e putin pt administrator, daca sunt 30 e mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lavinia15 a scris:
Bun sunt de acord cu hotararea adunarii generale a membrilor asociatiei de proprietari dar din cate stiu eu trebuie sa fie cel puti 50 + 1 nu doar 14 persoane.

Daca in asociatia dv sunt 20 de proprietari membri ai asociatiei, cei 14 reprezinta 70% din numarul membriloe asociatiei asa ca este s-a indeplinit cvorumul fara probleme.
Toti proprietarii au dreptul sa participe la adunarea generala iar membrii (numai membrii asociatiei, nu toti proprietarii) au voie sa voteze si sa candideze pentru a fi alesi in comitetul executiv.
Sunteti membru al asociatiei si-ati participat la adunarea generala?

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)