Buna seara. Lucrez la o societate din domeniul turismului, care are 14 angajati, saptamana trecuta in ultima zi din luna octombrie angajatorul a facut sedinta cu noi(receptionerele-3 la numar) sa ne spuna ca pentru luna noiembrie nu mai are posibilitatea sa ne plateasca salariul, astfel ne-a dat cate o coala de hartie la toate 3 sa ne scriem un concediu fara plata din 01.noiembrie pana in 5 decembrie. (specific ca ei au spus ca in aceasta perioada contractele noastre sunt suspendate-INTREBARE: CE EFECTE ARE SUSPENDAREA PENTRU NOI, ANGAJATELE, PENTRU ACEASTA LUNA?
Revin, peste 4 zile, cand verific ziarul cu locuri de munca ,gasesc ca angajatorul respectiv a dat anunt ca angajeaza receptionere, in locul nostru. Este posibil saangajeze in locul nostru si vreau sa mi intreb daca pentru perioada aceasta cat imi este suspendat contractul pot eu ca angajat samerg sa mi platesc contributiile la stat? ca sa am vechime si sa imi mearga continuitatea in munca?
dat fiind faptul ca cfp -ul este o cerere facuta la initiativa angajatului mi-e destul de greu sa dovedesc ca ei au avut de fapt, aceasta initiativa!excetand art. 38, ar mai fi vreo alta varianta?
1. Nu aveti cum sa va platiti contributiile singura .... pentru acest lucru va trebui sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de pensii, AJOFM si Casa de asigurari de sanatate ..
2. ITM-ul nu are atributii in sensul anularii unei decizii de suspendare sau de incetare a c.i.m. .. ce sa constate ITM-ul? .. ca s-a facut cereri de CFP si pe baza carora angajatorul a dispus suspendare c.i.m. ..
3. art.38 C.mun. nu are nicio incidenta in speta ...
4. Obligatia angajatorului de a completa si transmite in REVISAL a suspendarii c.i.m. subzista in anumite conditii ..
deci eu dupa perioada asta de 20 de zile, timp in care angajatorul inregistreaza suspendarea, trebuie sa merg la casa de pensii, la ajofm si la asigurarile de sanatate sa fac contracte?
NU .. incepand cu prima zi a suspendarii trebuia sa mergeti la aceste institutii sa incheiati contracte de asigurare .. daca va duceti dupa 20 de zile de la data suspendarii , atunci veti avea o intrerupere la stagiul de cotizare.