avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELATIILE DE MUNCA ANGAJAT-ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELATIILE DE MUNCA ANGAJAT-ANGAJATOR

Buna seara. Lucrez la o societate din domeniul turismului, care are 14 angajati, saptamana trecuta in ultima zi din luna octombrie angajatorul a facut sedinta cu noi(receptionerele-3 la numar) sa ne spuna ca pentru luna noiembrie nu mai are posibilitatea sa ne plateasca salariul, astfel ne-a dat cate o coala de hartie la toate 3 sa ne scriem un concediu fara plata din 01.noiembrie pana in 5 decembrie. (specific ca ei au spus ca in aceasta perioada contractele noastre sunt suspendate-INTREBARE: CE EFECTE ARE SUSPENDAREA PENTRU NOI, ANGAJATELE, PENTRU ACEASTA LUNA?
Revin, peste 4 zile, cand verific ziarul cu locuri de munca ,gasesc ca angajatorul respectiv a dat anunt ca angajeaza receptionere, in locul nostru. Este posibil saangajeze in locul nostru si vreau sa mi intreb daca pentru perioada aceasta cat imi este suspendat contractul pot eu ca angajat samerg sa mi platesc contributiile la stat? ca sa am vechime si sa imi mearga continuitatea in munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 7 Noiembrie 2012
si mai am o intrebare: daca dupa periaoada de 1 luna de zile cat sunt in cfp, imi gasesc alt loc demunca, pot efectiv pleca de la acest angajator pur si simplu ,fara sa i mai fac hartie de demisie? daca plec fara sa i fac hartie, el ma poatre sanctiona in vreun mod?
Da, puteti pleca de la acel angajator daca va gasiti in alta parte de lucru..
Daca plecati fara respectarea termenului de preaviz sau "pur si simplu", angajatorul va poate desface c.i.m disciplinar, in urma unei cercetari disciplinare prealabile pentru absente nemotivate.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
In conditiile in care se inceteaza cu art.55 lit.b C.mun. nu se mai pune problema preavizului ... de asemenea, exista posibilitatea demisionarii fara preaviz (art.81 alin. 8 C.mun.) sau a renuntarii la preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)