Imi puteti spune daca pentru a actiona in instanta un fost salariat( contractul a incetat de un an de zile) pentru incalcarea clauzei de confidentialitate din contractul de munca se inainteaza instantei actiune in daune interese in baza art. 1357 Cod Civil? Mai este necesara o convocare de solutionare amiabila sau se trimite direct la instanta? Pentru evaluarea prejudiciului se face o expertiza?
Din punctul meu de vedere nu mai este un litigiu de munca.
Nu m-am mai confruntat cu problema.
Reclamantul poate cere oricat, insa instanta va analiza situatia in baza faptelor si a probelor administrate.... prejudiciu exista , chiar si daca i-am spune ca este moral ..si se poate dovedi , asa cum si dvs incercati sa dovediti nefunctionabilitatea unui sistem cu care va bateti de ceva vreme.
Va multumesc frumos pentru opiniile dumneavoastra. Am deja o imagine mai ampla asupra problemei. Inca tind sa cred ca tot pe civil ar trebui sa ne indreptam impotriva fostului salariat.
Asta este si parerea mea, chiar daca obligaţia de confidenţialitate subzistă după încetarea contractului individual de muncă, .... in actul aditional la c.i.m. ce prevederi exista cu privire la aceasta clauza?
La contractul angajatilor unei societati s-a intocmit un act aditional ce prevede o clauza de confidentialitate. Am citit cuprinsul si vreau sa aflu legalitatea clauzelor inserate:
- angajatul nu are voie sa desfasoare activitati in interes propriu/pt alta persoana fizica/juridica de natura celor pe care le presteaza la firma respectiva, pe perioada desfas. contractului si 2 ani dupa
- salariatul are obligatia sa intiinteze societatea daca are calitatea de asociat la o societate comerciala, in termen de 2 zile de la constituire si sa comunice obiectul de activitate al societatii al carui asociat este
De asemenea, este prevazuta o despagubire de 5000 E pt incalcarea clauzei de confidentialitate.
Exista si alte prevederi in clauza de confidentialitate la contractele de munca, pe care le-am considerat legale intrucat prevedeau pastrarea confidentialitatii datelor cu care a luat contact.
Sunt legale aceste prevederi?