avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incalcare clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incalcare clauza de confidentialitate

Buna ziua,

Imi puteti spune daca pentru a actiona in instanta un fost salariat( contractul a incetat de un an de zile) pentru incalcarea clauzei de confidentialitate din contractul de munca se inainteaza instantei actiune in daune interese in baza art. 1357 Cod Civil? Mai este necesara o convocare de solutionare amiabila sau se trimite direct la instanta? Pentru evaluarea prejudiciului se face o expertiza?
Din punctul meu de vedere nu mai este un litigiu de munca.
Nu m-am mai confruntat cu problema.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RoloTomassi , utilizator 14:43, 11 Martie 2013
Asa am banuit si eu...e o combinatie intre prevederile clauzei de confidentialitate si cele ale clauzei de neconcurenta. Cel mai probabil, angajatorul respectiv a vrut sa nu plateasca indemnizatia de neconcurenta la incetarea contractului, motiv pentru care a inserat clauze ale neconcurentei in actul aditional referitor la confidentialitatea datelor cu care angajatul ia contact in timpul exercitarii atributiilor de servici.
Multumesc!
Intr-adevar, asa este ... =D>
Dar pot sa prevad o suma de 5000 euro in situatia incalcarii clauzei de confidentialitate?
Ei pot sa prevada asa ceva .. problema este sa si obtina acea suma ...
Instanta poate sa micsoreze suma in cazul in care o gaseste prea mare raportat la prejudiciul creat prin aincalcarea clauzei de confidentialitate.
Deci chiar daca se stabileste o suma fixa nu inseamna ca instanta nu poate interveni asupra ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate Danny84 Danny84 Buna seara. As dori sa stiu conform noilor reglementari, in ceea ce priveste clauza de neconcurenta si de confidentialitate, care este obligatia ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrian_adrian_adrian adrian_adrian_adrian Buna ziua. In urma cu 6 luni am semnat la actualul loc de munca un act aditional de fidelizare si confidentialitate a carui valabilitate se va derula pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate darck darck Buna ziua, rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri legate de contractele de confidentialitate. Lucrez intr-o firma avand functia de Director Vanzari, iar ... (vezi toată discuția)