avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUMUL DE FUNCTII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUMUL DE FUNCTII

Va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie facut ca un salariat al unei firme de transport angajat ca sofer masina mare tonaj sa aiba un cumul de mai multe functii si daca acest lucru se transmite in Revisal
Cel mai recent răspuns: eu_fac_viitorul , utilizator 15:01, 11 Noiembrie 2012
Cumulul de functii este completat si transmis prin REVISAL numai daca se incheie un nou c.i.m. in acest sens ...
art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, chiar daca este sofer masina mare tonaj poate avea un cumul de functii....
cum se interpreteaza: cumul de functii.

Exemplu> avem o 5 angajati care pe o per de 2 ani vor lucra pe un proiect european, ei avand in prezent cim pe per nedeterminata. eu am propus acte aditionale cu mentiunea ca pe langa activitatile principale, vor efectua pe proiect si inca 3-4 activitati.
itm-ul a spus ca nu faci acte aditionale, ci le faci alte cim-uri, pe motiv ca ar fi vorba de alte functii. ma intreb, daca in proiect erau prinsi cu aceeasi titulatura de functie pe care o au in contractul de munca, se mai chema ca au 2 fnctii diferite?
apoi, conform codului muncii, zice ca angajatul primeste salarii diferite pentru functii diferite. ma intreb, numai salarii? de ce nu ar solicita si 2 concedii de odihna, si prime de vacanta, si toate restul facilitatilor pe care le are prin cim-ul de baza?
Salariatul cumulard beneficiaza de toate celellate drepturi ale unui salariat, in afara de salariu...
imi puteti raspunde si la cealalta intrebare: daca faci parte din echipa de implementare a unui proiect european, este suficient act aditional ca pe o anumita perioada vei avea si atributii specifice proiectului european, sau trebuie musai 2 cim-uri diferita, una pentru asa zisa functie de baza, si alta pentru activitatea pe proiect?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
eu_fac_viitorul, utilizator
Parerea mea este ca ambele variante sunt legale ...

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare noa noa Cunoaste cineva o modalitate legala de intocmire a fomalitatilor de plata a unor angajati care fac ore suplimentare in fiecare zi insa din cauza prevederilor ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii: acelasi angajator 2 puncte de lucru IldikoB IldikoB Buna ziua, Un salariat cu cim 8 ore/zi lucreaza la 2 puncte de lucru diferitecate 4 ore, are functii diferite . Salariul este acelasi. Intrebarea este : ... (vezi toată discuția)
Un singur contract individual de munca pentru 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)