Detin 70% cota indiviza a unui imobil cu 2 proprietari. Imobilul fiind o casa veche (aprox 100 ani) care nu a fost renovata de aprox 40 de ani.Apartamentul meu este la demisol si din pacate prin el trec tevile de alimentare cu apa si canalizare. Apartamentul nu a fost locuit ultimii 3 ani si tevile de apa au inghetat si au crapat . Nu a locuit nimeni nici in apartamentul de la parter si nu a fost nici o problema sa fie intrerupta furnizarea apei de la intrarea in casa pt a evita deteriorarea si mai grava a imobilului. Cand am cumparat apartamentul am incercat sa intru in legatura cu proprietarul care detine 30% dar a refuzat sa vina sa fada situatia in care se gaseste apartamentul de la demisol.
Nu am avut incotro si am inlocuit instalatia de apa/canal. Am incercat din nou sa intru in contact cu proprietarul care intre timp a gasit chirias pt apartamentul lui. I-am aratat lucrarea facuta, i-am dat copii dupa facturi si i-am dat un calcul cu suma ce ii revine functie de cota de proprietate ce o detine. Ca sa poata preda apartamentul chiriasului a promis ca o sa imi plateasca dar mai analizeaza facturile. Mentionez ca tevile de apa si canal instalate deservesc in mod exclusiv apartamentul lui.
Dupa o vreme ptca nu m-a contactat cand am sunat mi-a inchis telefonul. Am facut o notificare printr-un avocat ca sa fie informat ca am sa urmez alte cai pt recuperarea datoriei. A refuzat sa semneze pt primirea notificarii.
Sunt dispus sa demontez tevile instalate de mine ptca nu sunt de acord ca sa le foloseasca gratuit. Am dorit sa nu ajung in instanta si nu stiu care este modalitatea de a-mi recupera banii. Astept un sfat. Multumesc
Ce credeti ca va zice justitia cand "eu" am lovit(m-am batut, am dat cu scaunul, etc.) tevile comune si acestea s-au fisurat? Practic este o neglijenta de-a mea....Si doar este parte comuna? Ce va zice justitia cand eu inchid si plec si ingheata tevile si ceilalti sufera din cauza mea?
"Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu."
"Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii."
Stimate doamna/domn, de ce si-ar distruge cineva apartamentul asa cum descrieti dvstra ?
Ca sa intre intr-un litigiu?
Ar fi trebuit sa cititi cu atentie cele scrise de mine. NU EU AM FOST PROPRIETARUL APARTAMENTULUI , cand l-am preluat era nelocuibil.
Daunele nu sunt numai din cauza inghetului ci si din cauza de uzura morala erau tevi de plumb si canalizare din fonta.
Mi-ati comunicat parerea dvstra nu mai este cazul sa agitati spiritele cu scenarii care nu au existat si sper ca nu exista intr-o societate civilizata.
Va multumesc
1. Ceea ce am relatat sunt cazuri reale.
2. Daca tot va permiteti sa imi spuneti ce am si ce nu am dreptul sa fac, va spun si eu ca daca va uitati mai bine intrebarea nu va era adresata d-voastra,era o discutie strict tehnica intre mine si un alt utilizator....