avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua!
2 societati comerciale au incheiat un contract de comodat, obiectul fiind un imobil. Destinatia: sediu de firma; tot aici are si sediul social comodatarul. In contract, se stipuleaza ca respectivul inceteaza daca una dintre parti cesioneaza drepturile si obligatiile sale fara acordul celeilalte parti. Ulterior, ambele parti au cesionat drepturile si obligatiile aferente acestora precum si activul si pasivul societatii. Datele care existau in momentul incheierii contractului de comodat nu mai sunt actuale. Exista alti asociati si alti administratori, deci reprezentantii comodantului sunt altii precum si cei ai comodatarului. Nu a fost incheiat nici un act aditional la vechiul contract de comodant. Comodantul doreste rezilierea contractului de comodat, iar noi asociati ai comodatarului nu sunt de gasit. Nu stiu exact ce ar fi de facut. Persoanele juridice sunt aceleasi dar au alti reprezentanti. Am facut cerere de chenare in judecata pentru rezilierea contractului. Ne-am intemeiat cererea pe dispozitiile art. 1573 C.civ. Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect. Ma leg de faptul ca s-a cesionat fara acordul celeilalte parti sau nu are nici o legatura? Asta e nelamurirea mea. Ok, are nevoie de bani, vrea sa inchirieze respectivul imobil, dar practic sunt alte date decat in contractul incheiat atunci.
Va multumesc anicipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:18, 30 Ianuarie 2009
clara112 a scris:

Consilierul juridic sunt eu:)) Apelez la bunavointa celor care sciu pe forum si incerc sa aflu mai multe lucruri de aici. Nu am experienta suficienta, drept pentru care apar situatii pe care nu prea stiu sa le rezolv #-o
:">:">




Scuzele mele. :yeah:

:bow:
Ar fi trebuit sa le stiu pe toate:"> dar din pacate sunt inca destule lucruri pe care nu le stiu. Intreb persoanele care stiu mai multe decat mine. Nu e o rusine sa intrebi, nu?:love2:
Ca sa revin la problema mea, renunt la cererea de reziliere si merg pe nulitatea lui? Ma mai puteti ajuta?:help:
Puteţi încerca pe constatarea nulităţii, iar în subsidiar pe art.1573. Sau invers.

Oricum, pe invocarea interzicerii cesiunii drepturilor rezultate din contract nu aveţi nicio şansă. Ceea ce s-a cesionat nu are niciun impact asupra contractului. Cesionarul a rămas acelaşi, iar lucrul se află în folosinţa lui. Nu a transmis nimănui folosinţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat bettyna bettyna Buna seara, Am si eu o intrebare la care am nevoie de ajutor. Stie cineva daca un contract de comodat se poate imcheia doar in fata unui jurist sau este ... (vezi toată discuția)
Nu este legal contractul de comodat incheiat intre doua scocietati comerciale ce are ca scop un punct de lucru? CatalinDrag CatalinDrag Detin o societate comerciala ce are ca punct de lucru un chiosc situat pe un teren proprietate publica detinut printr-un contract de inchiriere cu primaria ... (vezi toată discuția)