avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie

lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile si ni se spune ca nu sunt incasari suficiente sau ca sunt intarzieri. la incepu, adica vreo 3 - 4 luni aveam pe stat norma completa de 168 de ore/luna. apoi au inceput cu 15 zile pe luna, 7 zile si mai nou 3 zile pe luna. programul a fost normal si salariul incasat la fel ( la gri, cum se spune ) acum se cauta tot felul de motive ca sa nu ne plateasca salariile si nu se stie ce vom face pe timpul iernii. se pare ca datorita pontajelor facute de ei nu avem dreptul nici la somaj. ce putem face legal in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 20 Februarie 2013
Puteti solicita instantei ca angajatorul sa fie :
1. obligat sa va plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;
2. obligata sa va plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-ati suferit, ca urmare a neexecutarii de catre angajator a obligatiilor contractuale de plata a salariului.

art.166 C.mun.
......
4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu salariu neplatit cturcu2004 cturcu2004 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: sunt angajat al unei firme care implementeaza proiecte prin POSDRU. Si evident in lipsa rambursarilor din ultima ... (vezi toată discuția)
Despagubire kido93 kido93 Salutare. Sun intr-o executare silita cu imobilul iar patronul la care lucrez nu prea binevoieste sa-mi plateasca salariike.M-am inteles cu asociatia sa ... (vezi toată discuția)
Neplatit de doua luni: salariu, asigurare etc. Ioana1313 Ioana1313 Buna ziua, angajatorul (SC xxx SRL) nu a platit de doua luni (de la angajare) nici salariul, nici contributiile la stat (asigurare medicala, de pensie, somaj ... (vezi toată discuția)