avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intentia de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intentia de vanzare

Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare????
Stimate al_lex, nu mă prea dau în vînt după afirmaţii tranşante. Deşi, recunosc, mai cad şi eu în păcatul ăsta.

Verbul a asimila poate fi tradus, din română în română, prin a considera similar cu. Similar, nu identic. La asta se poate ajunge numai şi numai pe cale de interpretare, comparînd ceea ce este de comparat şi trăgînd apoi concluziile privind existenţa sau inexistenţa similarităţii.

Deh, trufia de a crede că eşti unicul depozitar al adevărului.

Un absolvent de drept.
Atat prima parte a raspunsului meu, cat si referirea la "CEEA CE ESTE si CUM ESTE DREPTUL" pot fi BINE intelese doar de cei care nu au nevoie de a-si traduce "din română în română"... si musai(sic!) sa nu sufle vantul... :innocent:

:oops: Dupa cum am scris anterior, sunteti avertizat.
Daca veti continua cu jocurile de-a editarea, va banam.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunea unilaterala, act unilateral? Ulpianus Ulpianus In noul Cod Civil, promisiunea unilaterala (art. 1327) este trecuta la sectiunea Actul juridic unilateral, ori de fapt aceasta este act bilateral si contract ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil silvia77 silvia77 Buna ziua. Am o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil si va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa utilizez acel teren inaintea ... (vezi toată discuția)