avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire in legatura cu anexa 26 care mi-o cere la actele pentru somaj,data de incetare a contractului este 14 noiembrie si eu de pe 1 pana pe 14 noiembrie am lucrat,angajatorul mi-a zis ca acea anexa o sa mi-o dea completa in ianuarie 2013 ca sa fie si ce am lucrat noiembrie.Eu i-am zis ca trebuie sa depun dosarul in 10 zile ca sa beneficiez de somaj cu data incetarii contractului.Acum intreb are ceva daca mi-o da anexa fara luna noiembrie,se poate sa fie refuzata la ITM.Precizez ca am lucrat la firma asta 3 ani si sunt concediat pe motivul desfiintarii postului.Si as mai avea o intrebare,la primul meu servici am lucrat aproape un an,dar nu a fost trecut in cartea de munca,e vorba de acum aproximativ 7 ani,patronul de atunci a zis ca nu se gaseau carti de munca de vanzare,nu mai am nici contractul de munca si nici decizia de incetare a contractului,contract la ITM sigur am avut,se va trece si acea vechime la somaj?Sau e pierduta acea perioada?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 19 Decembrie 2012
1. Aici este de vina si angajatorul dvs., prin contabilul care nu a stiut sa faca o adeverinta.

2. Anexa 26 se reface pentru a trece corect datele referitoare la luna mai 2012.

3. Veniturile trecute in Anexa 26 sunt veniturile brute.

4. - Lipsa unei luni sau doua din cei trei ani lucrati la ultimul angajator se poate datora unor concedii medicale sau concedii fara plata care nu constituie stagiu de cotizare la somaj.
- Dar acesta puteati sa intrebati la Agentia de Somaj cum au calculat si a rezultat numai 2 ani si 10 luni.
Eu cred ca mia luat in calcul doar lunile care apar cu contributii la somaj,ca lista cu contributiile se incheie cu luna a9a,fostul angajator mia explicat ca pe luna a10a se face plata pana pe 25,11,2012 si pentru luna 11 se face in luna a12a si de aia nu apar cu cotizare la somaj.Adica 2 luni lipsa.Deci contabilul e prost,mia zis ca anexa 26 nu trebuie refacuta,acea problema cu mai 2012 o rezolva cu ceva online,nam inteles bine cum,nu o sa fie un act fizic.Multumesc frumos de raspuns,ma duc sal sun pe magarul de contabil sami refaca anexa 26 ca sa nu mai am probleme.O sai spun sa se lase de meseria asta!
buna ziua,
1. si eu m-am izbit de aceeasi situatie cu cererea anexei 26 de la fostele locuri de munca de mai demult.
unele din acele firme nu mai exista si nici nu am de unde sa gasesc vreo persoana care sa stie ceva despre ele. la alta nu e nimeni din conducere pana la jumatatea lunii viitoare, astfel ca nu exista stampila si semnatura oficiala

astfel ca in loc de 10 ani vechime ma trezesc ca nu vor sa imi considere decat 2 ani de la ultimul loc de munca.


2. acum 6 ani de zile dupa ce am ajuns la somaj la falimentarea primei firme unde am lucrat (astfel ca habar nu aveam de necesitatea anexei 26 la toate firmele din trecut) am avut dosarul de somaj depus, dar pe raza altui judet, unde aveam domiciliul la momentul respectiv.

3. nu se poate cumva sa se comunice intre cele 2 judete conformitatea datelor?! sa mi se ia in considerare dosarul de atunci pentru perioada respectiva? sunt totusi 6 ani care au fost justificati odata in fata organelor de a somaj, sunt de pe alta planeta si nu vorbesac aceeasi limba cele 2 judete?!
Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
si cititi punctul meu de vedere (motivat legal) cu privire la Anexa 26.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj clopotzel clopotzel Buna ziua Am o cunostinta care merge in somaj, lichidata cu data de 3 decembrie. In cat timp trebuie depus dosarul la somaj? Contabila de la firma ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)
Profesoara - somaj dupa cic ginaro ginaro Buna seara, Din septembrie 2005 lucrez ca profesor suplinitor, angajat pe perioada determinata. Pe 10 martie 2011 am nascut un baietel si am intrat in ... (vezi toată discuția)