avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termenul legal de returnare a unui produs cumparat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termenul legal de returnare a unui produs cumparat

Detin un magazin de bijuterii din argint .M-am confruntat cu diversi clienti care au venit sa returneze o bijuterie dupa mai mult de 14 zile fara sa fie defecta si fara nici un motiv . Ceea ce este suparator este faptul ca poate fi o bijuterie scumpa si pretentia lor este sa le dai banii inapoi nu sa schimbe bijuteria cu alt produs ceea ce ar fi cat de cat rezonabil. De aceea as dori sa stiu cu siguranta temeiul legal prin care as putea sa refuz returnarea banilor si sa pot afisa cumva acest lucru.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 23:05, 19 Martie 2013
Catrinel22 a scris:

Bv, bv cyan...=D>

449/2003 care are o actualizare in 2008?



cand se face referire la un document legislativ se indica documentul de baza.

se poate adauga sintagma "actualizata" sau "cu modificarile si completarile ulterioare", dar ce rost mai avea din moment ce linkul pe care l-am pus ducea direct la varianta actualizata?:)

cat despre art. 17 "priviti bine";), este vorba despre "lipsa de conformitate" si nu despre "disparitia placerii" sau "fara motiv".


Interventie moderator

Catrinel22, Regulamentul de postare al forumului Avocatnet nu permite ironizarea celor cu care intrati in dialog. De asemenea in sectiunile de specialitate este de dorit sa postati sfaturi concrete pentru cei care doresc sa afle raspunsuri la intrebarile lor - daca nu le aveti e mai bine sa va abtineti.
Sunteti utilizator nou, va rog frumos cititi Regulamentul si incercati sa il respectati pentru ca nu ne face placere sa va stergem mesajele:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc pentru intelegere.
Daca cumpar un produs IT din magazin cu bon si garantie in cat timp pot returna produsul pentru returnarea banilor sau pentru inlocuirea acestuia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Garantia unei huse ContSters365397 ContSters365397 Buna ziua, am avut problema cu o clienta care a venit, a porbat o husa , a fost incantata de ea, a cumparato si a plecat, dupa aproximativ 4-5 ore sa intors un ... (vezi toată discuția)
In cit timp pot returna o pereche de cizme? Angelinne Angelinne Am achizitionat acum 4 zile o pereche de cisme care au fost ultima pereche si expusa in magazin ...si ajunsa acasa mi-am dat seama ca era probabil ... (vezi toată discuția)