avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru studenti?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru studenti?

buna seara
studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu diferit, mai beneficiaza de somaj? dar cei care isi vor da demisia vor beneficia de somaj dupa locul unde au lucrat sau si la terminarea studiilor? se poate primi 2 somaje? anii de facultate vor fi inregistrati pe cartea de munca, ca vechime?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:21, 21 Septembrie 2011
Persoanele care urmeaza o forma de invatamant nu beneficiaza de somaj, conform legii 76/2002
echo a scris:

freeelis a scris:

atata timp cat sunteti studenta, nu beneficiati de somaj.

Buna ziua! Sunt student si lucrez in cazul in care postul pe care il ocup se restructureaza primesc somaj? iar daca da! pe ce perioada si care ar fi valoare somajului in RON avand in vedere ca am lucrat 1 an si 8 luni, avand acum un salariu de 700 Ron Brut. Multumesc anticipat!


pe perioada cat sunteti student, nu beneficiati de indemnizatie de somaj chiar daca ati lucrat , iar c.i.m. va inceta pentru motive neimputabile dvs.
buna seara. am o nelamurire la care am cautat un raspuns, dar nu am gasit. sunt student si trebuia sa dau licenta luna asta, dar din cauza unor restante am amanat-o pentru anul viitor. in acelasi timp sunt angajat si pe 1 iulie 2009 (maine), fac 12 luni de vechime la actualul loc de munca. din cauza "crizei" maine va fi si ultima zi de munca, angajatorul imi va inceta contractul de munca. in cazul dat pot lua somaj sau nu?..

aici am gasit ca as putea dar nu stiu daca mai este valabil:
[ link extern ]

multumesc. astept un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
zero33ml, utilizator
Daca trebuia sa dati licenta inseamna ca ati absolvit facultatea deci nu mai suneti student
Ca urmare puteti beneficia de somaj

Daca aveti exact 12 luni lucratea (cu norma intreaga !! ) atunci este neaparat necesar sa depuneti dosarul de somaj chiar in 2 iulie daca 1 iulie e ultima zi lucrata.

Este un pic cam greu sa reusit intr-o zi dar poate veti intalni intelegere.
Va trebuie:
- cartea de munca cu inregistrarea incetarii activitatii (intelagand ca sunetti concediat cu art 65), original si coppie
- adverinta tip de la angajator pentru somaj (anexa 26, o gasiti la AJOFM daca nu o are angajatorul)
- adeverinta de la administratia financiara pentru somaj, (ca nu obtineti venituri)
- adeeverinta de la medic de familie pt somaj, ca sunteti apt de munca
- copii acte: studii, buletin, casatorie, etc

Primele 2 va vor cea dificultatai si in special obtinerea atat de repede a cartii de munca, incercati sa explicati ca daca nu o primiti imediat la incetarea cim, veti pierde somajul.
pai avand in vedere ca am restante..nu stiu daca sunt absolvent... ramane de vazut asta.
si da am 12 luni exact cu norma intreaga. multumesc mult pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj europencil europencil Sotia mea, in varsta de 43 ani, a frecventat si a absolvit in aceasta vara, luna iunie 2010 si cu licenta in luna septembrie 2010, a doua facultate curs la zi, ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)