IonPopescu a scris:
Sunt absolvent al unei institutii de invatamant superior de lunga durata. Ulterior absolvirii am lucrat vreo 5+ ani, ultima data cu contract de munca pe durata determinata care mi-a expirat si nu a fost prelungit. Indeplinesc conditia de 12 luni lucrate in ultimele 24. Anul acesta m-am inscris la a doua facultate. In aceste conditii, am dreptul sa beneficiez de indemnizatie de somaj, tinand cont de faptul ca este similar daca as fi facut un curs de reconversie profesionala? La urma urmei, am contribuit destui ani la acest fond de somaj.
Articolul de interes este acesta:
Art. 42. - (1) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor, situat la o distanta de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu, sau refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munca.
(2) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii dreptului, urmeaza o forma de invatamant.
Dvs veti beneficia de indemnizatie de somaj ca somer provenit din munca. Interdictia citata de dvs la alin (2) se aplica somerilor proveniti din invatamant.