buna seara
studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu diferit, mai beneficiaza de somaj? dar cei care isi vor da demisia vor beneficia de somaj dupa locul unde au lucrat sau si la terminarea studiilor? se poate primi 2 somaje? anii de facultate vor fi inregistrati pe cartea de munca, ca vechime?
Pentru inscrierea la AJOFM inaintea expirarii celor 60 de zile, dosarul trebuie sa contina si actul de absolvire sau acesta trebuie sa se afle doar in dosarul care se depune dupa cele 60 de zile (pentru ca am inteles ca este vorba despre doua dosare)? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Pe 7 septembrie 2010 am sustinut examenul de licenta la o universitate particulara din Galati si am absolvit cu brio. Am inteles ca ma pot prezenta la fortele de munca ( AJOFM) pentru a-mi depune dosarul in vederea inscrierii pentru indemnizatia de somaj. Problema este alta: eu sunt inca studenta si la o a doua facultate (de stat, la buget pana in prezent si posibil si in acest ultim an pe care-l mai am pana la finalizare). Am inteles ca nu este posibil sa primesc inca somajul, daca activez ca student la o alta facultate in curs de desfasurare.
Intrebarea este: pot beneficia de somaj in aceste conditii? Daca trec trec (din intamplare) la taxa schimba cumva situatia?
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire, stiu ca poate se mai gaseste intrebarea mea in acest topic, dar vreau un raspuns valabil mie.
Astazi am sustinut ultima restanta. Teoretic, de azi sunt absolvent al facultatii, gresesc? Licenta o voi sustine in februarie.
Pot sa-mi pun dosarul pentru somaj? Daca da, care este procedura, si ce acte sunt necesare. Pana cand il pot depunde? Am inteles ca e nevoie de doua dosare. Care este diferenta si cand trebuie depuse?