buna seara
studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu diferit, mai beneficiaza de somaj? dar cei care isi vor da demisia vor beneficia de somaj dupa locul unde au lucrat sau si la terminarea studiilor? se poate primi 2 somaje? anii de facultate vor fi inregistrati pe cartea de munca, ca vechime?
Si eu sunt in situatia antevorbitorului meu, la mine scrie clar luna iulie, fara data exacta, dar adeverinta are un numar de inregistrare pe langa care apare si data la care a fost inregistrata, mai exact 05.07.2011. In aceasta situatie mai este valabila prima zi a lunii august sau se ia in considerare data inregistrarii adeverintei. Multumesc
orgonaskaroly:
1. Si in cazul dvs. este valabil raspunsul meu din 28 august, postat mai sus.
2. Dar de ce este asa de important sa stiti cand se implinesc cele 60 de zile? Puteti foarte bine sa va inregistrati la Agentia de Somaj mai din timp, nu in ultima zi.
Este important pentru ca in 04.09 (duminica) ar fi exact 60 de zile, avand in vedere ca vineri nu se depun acte, mai ramane doar ziua de maine, joi 01.09, dar din pacate doar sambata ajung in oras. In orice caz pe adeverinta scrie luna Iulie, data exacta apare doar la numarul de inregistrare. Multumesc
1. Nu conteaza data eliberarii adeverintei si numarul de inregistrare ci ceea ce scrie in ea.
2. Revin la ce am spus mai inainte: de ce nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj in primele zile sau saptamani dupa absolvire? Ati fi evitat orice discutie si neintelegere/
3. Eu cred ca puteti sa va inregistrati si in cursul lunii septembrie dar depinde cum interpreteaza si cei de la Agentia de Somaj, ce instructiuni au.
buna, am luat toate restantele acum in sept acum am adeverinta ca am absolvit dar pe ea scrie ca in 1 iul am absolvit si deci au trecut cele 60 de zile. ma aflu cumva in situatia celor care au dat a 2 a oara bacul? nu mai pot primi somaj? mi-am depus primul dosar iar in oct sunt asteptat cu al 2 -lea