tudorvaleriu a scris:
1. Din Legea 76/2002:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 51.1.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã, pe duratã nedeterminatã, absolvenţi de învãţãmânt superior care nu au promovat examenul de licenţã beneficiazã, în condiţiile legii, de subvenţia prevãzutã la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.
...
3. Este vorba deci de absolventi fara examen de licenta nu de restantieri.
4. Numai AJOFM va poate raspunde sigur la problema dvs. deoarece este institutia care aproba si plateste indemnizatia de somaj.
Vreau sa va multumesc pentru rabdare si pentru raspunsurile oferite.
Mai am cateva semne de intrebare. Daca decanul mi-a dat aceasta adeverinta, in care mai este si mentionat pe deasupra "pentru AJOFM", nu este legal ? In ea se atesta faptul ca sunt absolvent.
Pot insista sa-mi primeasca dosarul ca dosar de angajare si dupa aceea sa se transforme din neindemnizat in indemnizat ? Pot fi tras la raspundere in vre-un anume fel ? Cei de la AJOFM nu au de unde sa stie ca am 2 restante, iar adeverinta imi confera siguranta faptului ca Universitatea isi asuma raspunderea, intr-un fel. In ea scrie negru pe alb "absolvent".