avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea salariului mediu pe unitate la nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea salariului mediu pe unitate la nastere

acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013?
as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si pasii ce trebuie urmati in caz ca se aproba plata.Multumesc anticipat,Andrea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Februarie 2014
Buna seara!

Apelez la ajutorul dumneavoastra, in speranta ca pot afla niste raspunsuri.

Un profesor care are un copil nascut in iulie 2012 solicita angajatorului (institutie de invatamant) plata unui salariu mediu pe unitate, insa nu il primeste, motivandu-se ca nu e semnat contractu colectiv de munca. Trimite si o petitie la Ministerul Muncii si i se raspunde ca l-ar fi putut primi daca ar fi fost stipulat in Regulamentul de ordine interioara al institutiei.

Avand in vedere ca drepturile pot fi solicitate in maximum 3 ani (iertati-ma daca gresesc), poate reveni cu o noua cerere pentru acordarea acestui salariu mediu, daca acum exista contract colectiv de munca semnat?

Va multumesc!

Dreptul la acel ajutor acordat pentru nasterea unui copil se naste de la data nasterii copilului si nu de cand se semneaza un ccm.

Prin urmare, chiar daca se va semna un nou ccm acesta nu poate fi aplica retroactiv..

Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima pentru nasterea unui copil la angajator gritosu gritosu Buna ziua, Intrebarea mea ar fi mai este in vigoare prevederea in baza contractului colectiv de munca conform careia angajatorul ar trebui sa acorde o prima ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere acordata de angajator NIKI 31 NIKI 31 buna seara, va rog sa-mi spune-ti daca CCMUN 2011-2014 obliga pe angajator(societate comerciala) sa acorde prima de nastere egala cu salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)