avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta de suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta de suprafata teren

Buna ziua,
Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%.
Cum as putea sa trec si aceasta diferenta in acte?
Cel mai recent răspuns: magdalena111 , utilizator 14:52, 20 Noiembrie 2012
trebuie sa mergeti cu vecinii terenului la notar sa declare ca nu au pretentii la limitele stabilite acum.
Trebuie sa declare ca sunt de acord cu masuratorile cadastrale.
Sa inteleg ca pot uza de ordinul 134/2009 , mai precis cel prin care s-a modificat ordinul 634/2006 si care prevede la art. 25 alin.(2) pct. b ca, pentru imobilele inscrise in cartea funciara, documentatia cadastrala de actualizare a suprafetei se va face pe baza procesului verbal de vecinatate intocmit de o persoana autorizata , conform anexei 18 la regulament?
DAr cine este aceasta " persoana autorizata"?
Deci cui trebuie sa ma adresez?
Si dupa ce aceasta persoana autorizata intocmeste acest PV, merg cu cerere la OCPI?
persoanele autorizate de ocpi sunt publicate pe paginile de internet ale ocpi.
Va multumesc! E corect traseul indicat mai sus? Adica iau intai legatura cu o astfel de persoana autorizata care sa intocmeasca PV de vecinatate dupa care depun dosarul la OCPI pentru actualizarea suprafetei?

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru bonitakiss bonitakiss buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)