avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea custodiei definitive si irevocabile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea custodiei definitive si irevocabile

Buna seara,
Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu s-a interesat de copil, nu a platit pensie alimentara, practic copilul nu-l cunoaste. In vara anului 2013 urmeaza sa plec cu copilul in Germania, pentru a ne stabili acolo. L-am cautat pe tatal copilului pentru a-mi da actele de care am nevoie pentru a iesi din tara. Este de negasit. Am aflat ca s-a recasatorit, are o fetita, dar a si divortat. Se afla prin Spania, dar nimeni nu stie nimic de el....din cei pe care ii cunosc eu. Intrebarea mea este: as putea obtine custodia copilului definitiva si irevocabila in aceste conditii, adica in lipsa lui? Si cum as putea proceda?
Cel mai recent răspuns: deea-alexa , utilizator 19:03, 21 Noiembrie 2012
Va multumesc din suflet. Saptamana viitoare ma duc la judecatorie pentru a depune cererea. Credeam ca este mult mai complicat si eram pe cale sa refuz contractul de munca pentru Germania. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil alinus31 alinus31 Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Si anume : sunt divortata de 7 ani , fata fiindu-mi incredintata spre ingrijire si crestere, dar tin sa precizez ca a ramas cu ... (vezi toată discuția)