Modul de stabilire a majoritatii de jumatate plus unu pentru o asociatie de proprietari si responsabilitatea presedintelui comisiei de cenzori asupra stabilirii deciziei corecte privind cvorumul de participare
Pentru o asociatie de proprietari constituita prin incheiere in sedinta din camera de consiliu, care are un numar de 70 de imobile dar din care numai un numar de 40 sunt inscrise in acordul de asociere, care ar fi cvorumul necesar pentru sedinte. Fac completarea ca ulterior nu mai exista nici o cerere validata de comisia de cenzori pentru inscrierea in cadrul asociatiei de proprietari. Presedintele comisiei de cenzori sustine ca cvorumul necesar asigurarii legalitatii sedintelor si a altor acte oficiale este format de jumatate plus unu din numarul membrilor inscrisi la judecatorie in acordul de asociere - adica 21 din numarul de 40 de proprietari, presedintele asociaitiei de proprietari sustine ca numarul necesar asigurarii cvorumului este de jumatate plus unu din numarul total de proprietari - adica 36 din numarul de 70 de proprietari. De asemenea presedintele comisiei de cenzori sustine ca orice proprietar care nu este incris la judecatorie si in acordul de asociere poate participa la adunarea generala, votul lui fiind cuantificat si considerat chiar la constituirea cvorumului de 21 din 40 de proprietari, chiar daca nu este inscris prin cerere ulterioara validata de presedintele comisie de cenzori - probabil ca legal ar fi sa facem o comunicare si la judecatorie asupra modificarii numarului de membri ai asociatiei de proprietari. Stim ca daca la prima adunare nu se intruneste cvorumul a doua sedinta este legala indiferent de numarul de proprietari participanti.
De asemenea cred ca este important de precizat ca asociaitia conform acordului de asociere are in administrare doar partile comune: reprezentate de strada, iluminat public, apa curenta, canalizare, portile de acces in complexul asociatiei conform ortofotoplanului de la OCPCI. Din aceasta asociere nu face parte trotuarul, fiecare proprietar avand obligatia ingrijirii si curatarii acestuia. Deci aici nu este ca la bloc unde partile comune sunt mult mai numeroase si constituite de acoperis, holuri, terase, subsol, ghena, suprafata pe care este construit, etc
Comisia de cenzori nu trebuie instiinatata de nimeni, pentru nimic. Ea nu ia nici o decizie. Rolul comisiei de cenzori este doar de a verifica corectitudinea actelor din cadrul asociatiei. Atat.
Comisia de cenzori si comitetul executiv sunt lucruri total diferite.
Adunare generala
Dana Marin
1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)